طرز تهیه کیک شربتی زعفرانی خیلی خوشمزه و ساده با ماست با فر و بدون فر به روش قزوینی
دستور تهیه کیک شربتی
کیک شربتی یا کیک باقلوا، بافت نرم و تقریبا خیس دارد که بوی هل و گلاب استفاده شده در این کیک، عطر بینظیری به آن می دهد. درست کردن کیک شربتی با توجه به نام آن به نظر سخت می آید ولی به راحتی در منزل قابل تهیه می باشد و یک پیشنهاد عالی برای یک عصر دل انگیز و دورهمی دوستانه است. امروز در جدول یاب طرز تهیه کیک شربتی با ماست بدون فر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک شربتی
- آرد ۱ و نیم پیمانه
- روغن جامد یا کره مارگارین نصف پیمانه
- پودر قند ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- ماست ۲/۳ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شربت
- آب ۱ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- گلاب ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه کیک شربتی با ماست بدون فر به روش قزوینی
مرحله اول: ترکیب روغن و پودر قند
ظرف یا کاسه بزرگی را آماده کنید، نصف پیمانه روغن جامد یا کره مارگارین را داخل ظرف بریزید، یک پیمانه پودر قند را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید سپس ۳ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شود.
مرحله دوم: اضافه کردن تخم مرغ
۳ عدد تخم مرغ را یکی یکی اضافه کنید و در هر بار اضافه کردن تخم مرغ مواد را هم بزنید و یکدست کنید. با لیسک دور ظرف را دورگیری کنید تا کیک بوی تخم مرغ نگیرد.
مرحله سوم: اضافه کردن وانیل و ماست
۱ قاشق چای خوری پودر هل را به همراه ۱/۴ قاشق چای خوری وانیل بریزید و خوب با هم مخلوط کنید، ۲/۳ لیوان ماست را اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه با همزن هم بزنید. اگر دوست داشتید می توانید در این مرحله مقداری زعفران دم کرده به مایه کیک اضافه کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
۱ و نیم پیمانه آرد را با ۱ قاشق چای خوری بکینگ پودر ترکیب و داخل یک ظرف ترکیب آرد و بکینگ پودر را الک کنید. در ادامه ترکیب آرد و بکینگ پودر را طی ۲ مرحله روی مواد بریزید و خوب مخلوط و یکدست کنید.
مرحله پنجم: پخت کیک شربتی در فر
قالب ۲۵ در ۲۵ را انتخاب کنید، کاغذ روغنی کف قالب قرار دهید و مواد کیک را داخل قالب بریزید و روی مواد را صاف و در فر از قبل گزم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته شود.
مرحله ششم: پخت کیک در تابه دوطرفه
کف تابه دوطرفه را با روغن کمی چرب کنید و کاغذ روغنی داخل تابه بگذارید، مواد کیک را داخل تابه بریزید و روی مواد را با لیسک صاف و یکدست کنید سپس تابه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد. بعد از این مدت تابه را برگردانید و ۵ دقیقه دیگر هم صبر کنید تا طرف دیگر کیک طلایی شود.
مرحله هفتم: تهیه شربت کیک
یک پیمانه شکر را با ۱ پیمانه آب داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به مدت ۵ دقیقه با هم روی حرارت بجوشند بعد از این مدت ۱/۴ پیمانه گلاب را اضافه و حرارت را خاموش کنید تا شربت ولرم شود.
مرحله هشتم: ریختن شربت روی کیک و آماده شدن کیک
کیک که سرد شد با چاقو دور آن را آزاد و از قالب خارج کنید کاغذ روغنی را جدا کنید و مجدد کیک را داخل قالب برگردانید و به اندازه های دلخواه برش بزنید. شربت ولرم را روی کیک بریزید و روی آن پودر نارگیل بپاشید و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
نکات کلیدی برای تهیه کیک شربتی زعفرانی در تابه و فر
- کیک را زمانی که داغ است برش بزنید تا شکل برش ها منظم باشد و کیک خرد نشود.
- اول شربت را درست کنید و بگذارید تا خنک شود و کیک که پخته شد شربت را روی کیک بریزید تا به خورد کیک برود.
- حتما همه مواد به دمای محیط رسیده باشند.
- نیازی نیست شربت کیک بجوشد در همین حد که شکر حل شود کافی است، شربت باید خنک باشد اگر داغ باشد کیک خمیری می شود.
- فر را از ۱۵ دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود.