طرز تهیه سیرابی خوشمزه و ساده و لعاب دار مثل بیرون برای صبحانه در منزل
دستور تهیه سیرابی بازاری
سیرابی یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که یک تعداد افراد آن را دوست دارند و از خوردن آن لذت می برند و عده ای دیگر اصلا سیرابی دوست ندارند. سیرابی خواص زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید می باشد. سیرابی برای درمان کم خونی، تقویت و درمان ریزش مو، تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و همچنین برای تقویت معده و روده، تقویت و تولید اسپرم سالم، کمک به درمان بیماری های عصبی و افسردگی می توانید از سیرابی استفاده کنید. نکته اصلی در پخت سیرابی، از بین بردن بوی آن می باشد تا قابل خوردن شود. پیشنهاد می شود حتی اگر سیرابی دوست ندارید برای حفظ سلامتی هم که شده هر چند وقت یک بار سیرابی بخورید. با دستوری که برای شما قرار می دهیم می توانید یک سیرابی لذیذ و بدون بو در منزل تهیه و میل فرمایید. امروز در جدول یاب طرز تهیه سیرابی خوشمزه و لعاب دار را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سیرابی خوشمزه
- سیرابی گوسفندی ۱ دست
- پیاز درشت ۱ عدد
- سیر درشت ۵ حبه
- پودر پیاز ۱ قاشق چای خوری
- پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- پودر دارچین به دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه سیرابی لعاب دار و خوشمزه به روش بازاری در خانه
مرحله اول: خرد کردن سیرابی
ابتدا سیرابی را خوب و با دقت، تمیز و کثیفی های آن را پاک کنید و به خوبی با آب سرد بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب سیرابی کامل کشیده شود. سپس با استفاده از قیچی آشپزخانه سیرابی را در اندازه های کوچک و دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم: جوشاندن سیرابی
قابلمه مناسبی آماده کنید و سیرابی را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید، اجازه دهید سیرابی به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند. در حین جوشیدن، مقداری کف روی سیرابی جمع می شود که بعد از این مدت سیرابی را آبکش کنید و مجدد بشویید و کف آن را دور بریزید.
مرحله سوم: پخت سیرابی
مجدد سیرابی را به همراه مقداری آب تمیز داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید، حرارت ابتدا بالا باشد تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن پیاز و سیر
پیاز و حبه های سیر را پوست بگیرید و با آب بشویید، بعد پیاز را چهار قاچ و حبه های سیر را نصف و به سیرابی اضافه کنید تا بوی بد سیرابی گرفته شود.
مرحله پنجم: آماده شدن سیرابی
در این مرحله ۱ قاشق چای خوری از هر کدام از ادویه های پودر پیاز، پاپریکا و زردچوبه را به سیرابی اضافه و مخلوط، بعد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سیرابی به مدت ۲ الی ۳ ساعت روی حرارت ملایم بماند تا کاملا پخته و نرم شود.
مرحله ششم: اضافه کردن نمک و فلفل سیاه
در انتهای پخت سیرابی نمک آن را اندازه کنید و مقداری فلفل سیاه داخل سیرابی بریزید و بعد از حدود ۱۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید. در هنگام سرو به دلخواه می توانید کمی دارچین اضافه و نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه سیرابی مثل بیرون در منزل
- می توانید از چوب دارچین، پودر سیر یا ادویه های دیگر داخل سیرابی استفاده کنید.
- در بعضی دستورها از مقداری نخود پخته نیز داخل سیرابی استفاده می شود.
- بهتر است از سیرابی هایی که تمیز و سفید هستند استفاده کنید.