طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ساده و خوشرنگ و قرمز در خانه به مقدار زیاد
دستور تهیه رب گوجه فرنگی تازه
رب گوجه فرنگی یک چاشنی عالی و پراستفاده در غذاهای ایرانی است که از قدیم برای طعم و رنگ دادن به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. رب گوجه محصولی است که در بسیاری ار غذاهای ما ایرانی ها به عنوان یک چاشنی عالی استفاده می شود و باید کاملا سالم و بهداشتی باشد. رب گوجه فرنگی هم مانند گوجه دارای خواص فراوانی است، به عنوان مثال تنها یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی منبع بزرگی از آنتی اکسیدان است و می تواند ۳ تا ۶ درصد از نیاز روزانه به آهن، پتاسیم و ویتامین های B را تامین کند. می توان گفت نه تنها خواص درمانی رب گوجه فرنگی کمتر از خواص درمانی گوجه فرنگی نیست بلکه حتی در بعضی موارد بیشتر هم می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی تازه و فوری را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی ساده و کارخانه ای
- گوجه فرنگی ۱۰ کیلو
- نمک ۲ قاشق غذا خوری
- روغن ۳ قاشق غذا خوری
طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی در خانه به مقدار زیاد
مرحله اول: شستن گوجه فرنگی ها
در ابتدا چمبه روی گوجه فرنگی ها را جدا کنید، گوجه ها را با آب تمیز بشویید و داخل یک آبکش بریزید. بعد از اینکه شستن گوجه ها تمام شد لک و زدگی روی گوجه ها را با چاقو بگیرید و چهار قاچ کنید و داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید درب قابلمه را بگذارید و چند ساعتی صبر کنید تا گوجه ها کاملا نرم و پخته شوند.
مرحله دوم: آبکش کردن گوجه پخته شده
بعد از اینکه گوجه فرنگی ها به خوبی پخته شدند حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند. بعد با گوشتکوب برقی یا دستی گوجه ها را کمی پوره کنید. یک صافی را داخل یک قابلمه مناسب قرار دهید از گوجه های له شده داخل صافی بریزید و با دست خوب هم بزنید تا عصاره گوجه خارج شود و پوست و تخم های گوجه باقی بماند. این کار را ادامه دهید تا آب تمام گوجه ها به خوبی خارج شود.
مرحله سوم: پخت رب گوجه فرنگی
مجدد قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید، کف هایی که روی رب جمع می شود را بردارید و بیرون بریزید. چند ساعتی طول می کشد تا آب رب کشیده و غلیظ شود. در اواخر پخت رب گوجه به بیرون پرتاب می شود. در این زمان باید رب را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که رب گوجه فرنگی از قل زدن افتاد مقداری نمک و روغن داخل آن بریزید و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
مرحله چهارم: ریختن در شیشه و نگهداری رب
اجازه دهید رب چند ساعتی در محیط آشپزخانه بماند تا کاملا خنک شود. شیشه هایی که برای رب در نظر گرفتید را خوب با آب بشویید و کاملا خشک کنید. رب گوجه را داخل شیشه ها بریزید تا جایی که شیشه ها از رب پر شوند. سپس درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال یا خارج از آن نگهداری کنید. همچنین می توانید رب را به صورت داغ داغ داخل شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید و یک شب تا صبح شیشه ها را سر و ته بگذارید تا هوا نکشند.
نکات کلیدی برای تهیه رب گوجه خانگی
- دلیل اصلی کپک زدن رب این است که آب آن به خوبی کشیده نشده و رب به غلظت مناسب نرسیده است.
- در اواخر پخت، به خاطر اینکه رب غلیظ شده است آن را مدام هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
- آب رب باید به طور کامل کشیده شود تا رب کپک نزند.