طرز تهیه کیک یزدی بازاری خوش عطر با پف عالی با فر و بدون فر و قالب
دستور تهیه کیک یزدی اصیل
کیک یزدی یکی از کیک های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در کپسول های مخصوص کیک یزدی یا در فنجان و ظرف های کاپ کیک می توانید آن را درست کنید. این کیک خوشمزه را می توانید به عنوان عصرانه یا در دورهمی های خود در کنار یک لیوان چای داغ سرو نمایید. امروز در جدول یاب طرز تهیه کیک یزدی با فر و بدون فر را به شما آموزش خواهیم داد، پس با همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با پیمانه
- آرد ۱ و نیم پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- ماست پرچرب ۱۵۰ گرم (کمی بیشتر از نصف یک پیمانه)
- شکر ۳/۴ پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱ و نیم قاشق چای خوری
- عسل ۱ قاشق غذا خوری
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
- کنجد مقداری
طرز تهیه کیک یزدی با ماست به روش بازاری
مرحله اول: ترکیب شکر با تخم مرغ
مواد را از نیم ساعت قبل در محیط قرار دهید. ۳ عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف بشکنید شکر را به همراه وانیل اضافه کنید و با دور تند همزن حدود ۶ الی ۷ دقیقه هم بزنید تا روشن و کشدار شود. حین کار یکی دو بار ظرف را دورگیری کنید تا کیک یزدی بوی زهم تخم مرغ نگیرد.
مرحله دوم: اضافه کردن مواد
۱ قاشق غذا خوری عسل را به همراه ۲ قاشق غذا خوری گلاب به مواد اضافه کنید و حدود ۲۰ ثانیه دیگر با دور متوسط هم بزنید. پودر هل را هم بریزید و کمی مخلوط کنید. در ادامه ۱۵۰ گرم ماست را به همراه نصف لیوان روغن به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: اضافه کرن مواد خشک
آرد و بکینگ پودر را داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط و ۳ بار الک کنید. سپس ترکیب آرد و بکینگ پودر را طی ۲ مرحله به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله چهارم: پخت کیک یزدی در فر
مواد کیک را داخل پارچ یا قیف بریزید، کپسول های کاغذی کیک یزدی را داخل قالب مافین قرار دهید از مواد کیک به اندازه ۳/۴ داخل کپسول بریزید روی مواد را با چاقوی چرب شده یک بعلاوه ایجاد کنید و در هر بار، چاقو را با دستمال تمیز و مجدد به روغن آغشته کنید و به دلخواه کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. فر ۲۰ دقیقه قبل از پخت روشن باشد تا گرم شود. بعد از پخت کیک یزدی ها، زمانی که هنوز داغ هستند ۱ قاشق غذا خوری عسل را با آب رقیق کنید و به عنوان رومال روی کیک یزدی ها بمالید.
مرحله پنجم: پخت کیک یزدی در قابلمه
روی گاز شعله پخش کن قرار دهید و اجازه دهید تا داغ شود، کیک ها را روی یک سینی بچینید داخل یک قابلمه بزرگتر از سینی یک پیاله قرار دهید بعد سینی را داخل قابلمه بگذارید و دمکنی بکشید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزند. قابلمه را از چند دقیقه قبل با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
نکات کلیدی برای تهیه کیک یزدی با پف عالی
- اگر دمای فر کم باشد کیک سرریز می شود و شکل گنبدی به خود نمی گیرد.
- مواد کیک یزدی را در قالب کاپ کیک مقوایی (تک نفره) هم می توانید بریزید.
- حتما بیشتر از ۳/۴ کپسول را از مواد کیک پر کنید چون در غیر این صورت کیک پف نمی کند.
- اگر همزن برقی ندارید از همزن دستی استفاده کنید فقط باید مواد را خیلی هم بزنید تا کشدار شوند.
- بعد از یک ربع پخت کیک یزدی را با سیخ چوبی تست کنید.