بهترین روش درست کردن انواع قهوه ها + جزئیات

قهوه ،اسپرسو، کاپوچینو یا لاته ماکیاتو؟ این‌ روزها بر شمار افراد قهوه‌نوش حتی در کشورهای چای‌نوش نیز افزوده شده است. در این گزارش با شیوه‌های گوناگون تهیه قهوه و تفاوت‌های آنها آشنا شوید.

طرز تهیه خوش‌طعم‌ترین قهوه‌های دنیا

قهوه فیلتر شده

پودرقهوه را در فیلتر ریخته و آب جوش را به آن می‌‌افزایم. این روش سنتی تهیه قهوه‌ است و اکثر ماشین‌های قهوه‌جوش نیز براساس همین روش عمل می‌کنند.


اسپرسو (Espresso)

برای تهیه اسپرسوی معمولی نیاز به ۹ تا ۱۰ گرم پودرقهوه است. زمان استخراج اسپرسو (Extraction) یعنی زمان عبور آب از پودرقهوه بین ۲۷ تا ۲۹ ثانیه است. واضح است که برای تهیه اسپرسو دوبل (doppio) به دو برابر یعنی ۱۸ تا ۲۰ گرم قهوه نیاز است.

طرز تهیه خوش‌طعم‌ترین قهوه‌های دنیا


اسپرسو ریسترتو (Ristretto)

در تهیه اسپرسو ریسترتو از همان روش تهیه اسپرسو استفاده می‌شود اما زمان تماس آب باقهوه کمتر است و فقط ۱۶ تا ۱۹ ثانیه طول می‌کشد. به همین دلیل اسپرسو ریسترتو “قوی‌تر” است.


اسپرسو لونگو (Lungo)

لونگو در زبان ایتالیایی به معنی طولانی است. برای تهیه اسپرسو لونگو از آب بیشتری استفاده می‌شود و به همین دلیل “ضعیف‌تر” از اسپرسوی معمولی است. اما به دلیل استفاده از آب بیشتر تلخی بیشتری نیز ازقهوه استخراج می‌شود.


لاته ماکیاتو (Latte Macchiato)

لاته ماکیاتو چیزی نیست جز یک “شات” اسپرسو و شیر کف کرده. در زبان ایتالیایی لاته (Latte) به معنی شیر و (Macchiato) به معنی نقش یا لکه‌دار است. تفاوت اصلی در نحوه سرو کردن لاته ماکیاتو این است که در لیوان بزرگ شیشه‌ای صورت می‌گیرد و در مقایسه با کاپوچینو دارای شیر بیشتری نیز هست.


کاپوچینو (Cappuccino)

کاپوچینو نیز از یک “شات” اسپرسو به همراه شیر بخار پز و کف کرده تشکیل شده است. اما در کاپوچینو شیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کاپوچینوی کلاسیک از سه لایه شیر وقهوه تشکیل شده است: اول کف شیر که سفت‌تر است، سپس لایه دوم کف، بعد از آن کمی شیر مایع و در نهایت قهوه.


آمریکانو (Americano)

آمریکانو از ریختن یک شات اسپرسو در فنجان و اضافه کردن آب گرم به آن تهیه می‌شود. آمریکانو را می‌توان با شیر یا بدون شیر نیز نوشید.


فلت وایت (Flat White)

فلت وایت از اسپرسو ریسترتو دوبل با شیر کف کرده تهیه می‌شود. البته میزان کف شیر در فلت وایت بسیار کمتر از لاته ماکیاتو یا کاپوچینو است. فلات وایت،قهوه مورد علاقه استرالیایی‌ها است.


قهوه با یخ (Iced Coffee)

قهوه با یخ همانگونه که از اسمش پیدا است از قهوه فیلتر شده به همراه یخ درست می‌شود و بیشتر در فصل تابستان نوشیده می‌شود. برخی به آن شیر نیز اضافه می‌کنند و برخی نیز با شکر. البته باید توجه داشت که شکر به علت سردی این نوشیدنی به سختی حل می‌شود و به همین دلیل برخی از شکر مایع یا دیگر شربت‌ها استفاده می‌کنند.


قهوه سرد (Cold Brew)

برای تهیه قهوه‌سرد، پودرقهوه را در آب ریخته و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری می‌کنند. سپس قبل از مصرف قهوه را از فیتلر عبور می‌دهند. از آنجایی که قهوه‌سرد است، عطر و طعم آن متفاوت‌تر از قهوه‌های پخته شده است.قهوه سرد نیز بیشتر در ماه‌های گرم سال نوشیده می‌شود.


قهوه بستنی (Affogato)

قهوه‌بستنی هم بیشتر در ماه‌های گرم سال نوشیده می‌شود. آفوگاتو (Affogato) در ایتالیایی به معنی غرق شده است. این قهوه از یک شات اسپرسو و بستنی وانیلی درست می‌شود، البته برخی آن را با بستنی فندق بیشتر دوست دارن

طرز تهیه خوش‌طعم‌ترین قهوه‌های دنیا


قهوه ایرلندی (Irish Coffee)

قهوه‌ایرلندی، قهوه‌ای بخصوص است که در هر کافه‌ای یافت نمی‌شود و از قهوه شیرین شده به همراه خامه تهیه می‌شود. این قهوه در سال ۱۹۴۰ توسط آشپز رستوران فرودگاه شنن ایرلند ابداع شد و به دلیل تعریف‌های مسافران پروازهای بین‌المللی از آن، شهرت جهانی یافت.قهوه‌ ایرلندی برای اولین بار در سال ۱۹۵۲ در سان فرانسیسکو آمریکا نیز سرو شد.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا