ماجرای قتل پینار گلتکین چه بود؟ + جزئیات چالش جدید عکس سیاه و سفید

در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره ماجرای قتل پینار گلتکین و جزئیات چالش جدید عکس سیاه و سفید خواهیم داشت! با ما همراه باشید. قتل پینار گولتکین ، دختر دانشجوی ۲۷ ساله اهل شهر موغلا در کشور ترکیه به دست دوست پسر خود، سبب بروز اعتراضات خیابانی و واکنش‌ در شبکه‌ های اجتماعی شد! پینار گلتکین از روز ۱۶ ژوئیه یا ۲۶ تیر ماه سال ۱۳۹۹ شمسی ناپدید شده بود و خبر پیدا شدن جسد او در روز ۲۱ ژوئیه یا ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۹ شمسی تیتر یک رسانه‌ های ترکیه شد.

قتل پینار گلتکین

همزمان با انتشار این خبر ، جمعی از فعالان زنان در اعتراض به این زن کشی در چند شهر با شعار ساکت نخواهیم ماند به خیابان آمدند که با دخالت پلیس، تجمعات آنها به خشونت کشیده شد. معترضان می‌ گویند قتل ‌های پرشمار زنان در سال ‌های اخیر در ترکیه، نتیجه روندهایی است که از سوی نهادهای مذهبی و دولتی پیش برده می‌ شود.

منابع خبری در ترکیه از بازداشت ده ‌ها تن از معترضان در ازمیر و استانبول خبر داده‌ اند.

پلیس ترکیه فردی را به نام جمال متین آوجی ، که گفته می ‌شود پینار گولتکین را به قتل رسانده است، بازداشت کرده است. این متهم در اعترافات خود به قتل این دختر جوان اعتراف کرده است و در تشریح جنایت خود می گوید: ” ابتدا مقتول را خفه کردم؛ سپس جنازه او را به آتش کشیدم و در نهایت او را در بشکه ‌ای قرار دادم و روی آن بتن ریختم! “

قتل پینار گلتکین

هشتگ PınarGültekin و هشتگ challengeaccepted در فاصله چند روز متوالی در صدر هشتگ‌ ها در ترکیه و جهان بود!  زنان در سراسر جهان، عکس سیاه و سفید و معمولا با ظاهر ساده و بدون آرایش از خودشان پست می‌کنند و چند زن دیگر را هم به این چالش فرا می ‌خوانند.‌ گفته شده است هدف از این چالش، حمایت از زنان و عرصه دادن به آنان است. با هشتگ ChallengeAccepted# تاکنون حدود چهار میلیون عکس منتشر شده است. البته در سال‌ های گذشته نیز، با این هشتگ عکس ‌هایی منتشر شده بود.‌

چالش جدید عکس سیاه و سفید در ایران

جالب است بدانید چالش عکس سیاه و سفید و هشتگ ChallengeAccepted# در ایران نیز توسط بازیگران و سلبریتی های ایرانی حمایت شد. زنان ایرانی نیز برای حمایت به مبارزه علیه خشنونت علیه زنان تصاویر خود را به صورت سیاه و سفید به انتشار گذاشتند. از جمله سلبریتی های ایرانی که به این چالش پیوستند، عبارتند از فقیه سلطانی ، شبنم قلی خانی ، پریناز ایزدیار ، الهام پاوه نژاد ، شهره سلطانی و مهناز افشار

پریناز ایزدیار
الهام پاوه نژاد
شهره سلطانی
مهناز افشار
فقیه سلطانی
شبنم قلی خانی

جالب این است که تعدادی از بازیگران و مجری و سلبریتی های مرد نیز به این چالش پیوستند! برای نمونه آرش ظلی ‌پور ، مجری جوان تلویزیون با انتشار عکسی در اینستاگرام خود نوشت:

خشونت علیه زنان فقط به کتک زدن و تنبیه‌ های جسمی گفته نمی ‌شود. کلمات توهین‌ آمیز، شک، بدبینی که در جماعت مردانه آن را خوش ‌غیرتی می ‌دانند همان خشونتی است که بر زنان به اصطلاح مردان، «ضعیفه» اعمال می ‌شود و هیچ گاه هیچ‌ کس نمی‌ فهمد این زن از چه درد می‌کشد و چه می‌خواهد و چه رویاهایی در سر دارد. بخش اعظم جامعه را زنانی تشکیل داده‌اند که هیچ از خود و حقوقشان نمی‌ دانند و زن خوب بودن را در کدبانو بودن، شستن، رفتن، پختن و بچه ‌داری می‌دانند و دلشان خوش است چه موجودات از خود گذشته و پاکی هستند…

خشونت علیه زنان شکل نمی گیرد مگر جنس ” مردى ” وجود داشته باشد.. من ” وجود ” دارم پس با این آرزو که روزى هیچ “رومینا ” و “پینار”ى در دنیا قربانى خشونت ” من ” نشود.

 

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا