مناسب ترین غذاهای سحری چیست؟ | لیست غذای سحر ماه رمضان
آگاهی از تغذیه مناسب برای سحری یکی از اصولی است که باید حساسیت بیشتری در مورد آن به خرج داد تا روزه داری در طول روزهای بلند باعث آسیب رساندن به سلامتی بدن نشود. بر اساس نظر کارشناسان تغذیه باید از خوردن غذاهای سرخ شده نظیر سیب زمینی سرخ شده و فلافل، غذاهای فراوری شده نظیر سوسیس و کالباس؛ خوراکیهای شور مانند خیارشور، زیتون، آجیل شور و مواد غذایی کنسرو شده و انواع ترشی به عنوان سحری پرهیز کرد؛ زیرا مصرف این خوراکیها موجب افزایش ترشح عرق و اختلال در فعالیت دستگاه هاضمه و تشنگی در طول روز میشوند.
لیست مناسب ترین غذاهای سحری
در لیست غذاهای مناسب سحری باید سعی کرد از همه گروههای غذایی شامل ویتامینها و مواد معدنی، کربوهیدراتها، فیبرها و پروتئینهای کم چرب که به راحتی قابل هضم باشند و منجر به ناراحتیهای دستگاه گوارش نشوند، استفاده کرد.
۱. کربوهیدرات ها
۲. میوه ها و سبزیجات
۳. پروتئینها
۴. پتاسیم
۵. کلسیم
۶. شیرینیها
نقطه مقابل آن انواع شیرینیها مانند کیک، بیسکویت، شکلات و… است که باید از خوردن آنها در سحر اجتناب کرد، چرا که اینگونه شیرینیها باعث میشوند کربوهیدراتهای تولید شده در بدن بسیار سریع بسوزند و احساس گرسنگی در فرد ایجاد شود. شیرینی هایی مانند ترافل خرما، حلوای خرما و رنگینک از جمله شیرینیهای مناسب برای سحری هستند که بهتر است بعد از صرف یک غذای سبک به عنوان دسر استفاده شوند.
با توجه به آنچه ذکر شد، غذاهای مناسب سحری علاوه بر اینکه از نظر ارزش غذایی کامل و مقوی هستند، باید سبک، کم حجم و کم چربی نیز باشند. پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمیکند، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی به معده و دستگاه گوارش وارد میکند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده میگردد.