صاحب اینترنت کیست؟

در چند دهه گذشته، اینترنت در بشر انقلابی را رقم زده و یکی از مهم‌ ترین چیز‌هایی است که بشر دست به اختراع آن زده. اما اینترنت چیست؟ از کجا کنترل می‌شود؟ این انقلاب از سال ١٩۶٩ در یکی از بخش‌های وزارت دفاع آمریکا که مربوط به تحقیقات بود و اختصارا آرپا «ARPA» نام داشت، آغاز شد.

ابتدا با اتصال چند دانشگاه از این طریق به هم با نام آرپانت پایه‌گذاری و سپس با گسترش این طرح ایده ساخت اینترنت قوی‌تر شد. ٢٠ سال بعد، دانشمندی انگلیسی، تیم برنرز لی، به منظور رفع مشکلات شبکه وب جهان‌گستر WWW را معرفی کرد.

معمولا اصلاحات وب و اینترنت به‌ صورت مترادف استفاده می‌شوند که اشتباه است. اینترنت در واقع بستری است که وب به‌صورت نرم‌افزاری روی آن قرار می‌گیرد و امکان دسترسی به اطلاعات را به ما می‌دهد. نکته قابل توجه این است که تیم برنرز لی وب را ثبت اختراع نکرد و همه از آن به‌صورت مجانی استفاده می‌کنند.

اینترنت چگونه کار می‌ کند؟

اینترنت در حال حاضر مهم‌ ترین راه ارتباطی در سراسر جهان محسوب می‌شود. در اینجا سؤالی که پیش می‌آید، این است که اینترنت دقیقا چگونه همه را به هم متصل می‌کند؟ این کار از سال ١٨۵۴ برای کابل‌های تلگراف مسبوق به سابقه است؛ یک کار مهندسی ساده با یک فیبر نوری پیچیده‌شده در لایه‌های محافظتی. تا سال ٢٠١٧ چیزی حدود ۴٢٠ کابل به طول ۱.۱ میلیون کیلومتر (تا سال ۲۰۱۷) در زیر زمین و دریا‌ها کشیده شده است.

این کابل‌ها با کشتی‌ها جابه‌جا شده و در اعماق اقیانوس‌ها جای می‌گیرند. اما نکته جالب این است که این کابل‌ها به‌شدت در معرض آسیب هستند و در راستای همین مسئله واضح است اینترنت تا چه درجه‌ای آسیب‌پذیر است.

صد البته در سال‌های گذشته با تکنولوژی‌های جدید اینترنت از طریق ماهواره‌ها جا‌به‌جا می‌شود. تا کنون نیمی از جمعیت جهان به اینترنت دسترسی دارند و این امر همچنان در حال گسترش است.

چه کسی صاحب اینترنت است؟

بهتر است بگوییم صاحبان اینترنت همه‌ کس و هیچ‌ کس هستند. اینترنت اساسا متعلق به کسی نیست، اما کشور‌ها می‌توانند دسترسی مردم را نسبت به آن محدود کنند؛ مانند کاری که چین در منع دسترسی مردمش به سایت یوتیوب می‌کند. در سال ٢٠١۶ دولت آمریکا مالکیت پایگاه داده‌های مربوط به دامین‌ها را به مرکزی به نام ICANN داد که انحصارا این وظیفه را در ٢٠ سال گذشته بر عهده داشته است.

این به این معناست که این قدرت انحصارا در دست مردم قرار گرفته است. این مؤسسه مرکزی مستقل است که برای انجام‌دادن این وظیفه مهم هر سه ماه جلسه‌ای برای به‌روز نگه‌داشتن این دامین‌ها انجام می‌دهد. این مؤسسه تنها یکی از مراکزی است که وظیفه کنترل بر درست اجراشدن اینترنت را دارد.

مراکز دیگری مانند تیم ضربت مهندسی اینترنت و… نیز به این منظور در حال فعالیتند. اینترنت تاکنون تأثیر مهمی بر بشر حال حاضر گذاشته است. به مدد اینترنت افراد با به اشتراک‌گذاشتن اخبار و مسائل و مشورت‌گرفتن و ارتباط با دیگران موقعیت منحصربه‌فردی دارند؛ چیزی که در گذشته و بدون اینترنت ممکن نبود.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا