صلح یعنی ؛ داشتن وحدت همزمان با وجود تفاوتها
روز جهانی صلح همهساله در ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) برپا میشود. این روز به صلح اختصاص دارد، به طور ویژه به نبود جنگ و خشونت میپردازد و ممکن است گاهی منجر به یک آتشبس موقت در مناطق جنگی برای دسترسی به کمکهای انساندوستانه شود. این روز اولین بار در سال ۱۹۸۲ برپا شد و از آن زمان توسط بسیاری کشورها، گروههای سیاسی، گروههای نظامی و افراد مختلف ادامه یافتهاست.
برای افتتاح، «زنگ صلح» در مقر سازمان ملل (در شهر نیویورک) بهصدا درمیآید. این زنگ از سکههای اهدایی کودکان از تمام قارهها به جز آفریقا ساخته شده و هدیهای از سوی انجمن سازمان ملل ژاپن جهت یادآوری «هزینه انسانی جنگ» است. در کنار زنگ نوشته شده است: «زنده باد صلح مطلق جهانی».
افراد میتوانند برای بزرگداشت روز بینالمللی صلح، لباسهایی با طرح کبوتر سفید صلح بپوشند که مدالهایی به شکل کبوتر صلح، محصول سازمانی ناسودبر در کاناداست.
نماد صلح جهانی، سه خط و یک دایره است. برای اولین بار از این نماد در روز جمعه مقدس سال ۱۹۵۸ استفاده شد. صدها هزار نفر در لندن گرد هم آمدند تا اعتراض خود را علیه ساخت سلاحهای هستهای نشان دهند. صلح از ترکیب دو حرف انگلیسی دی و ان تشکیل شده است. این حروف سرواژههای دو کلمه انگلیسی به معنی خلع سلاح هستهای است. این الفبا توسط دریانوردان برای ارسال و دریافت پیام مورد استفاده قرار میگیرد. در گذر زمان، طرح سه خط و یک دایره به عنوان نمادی عمومی برای صلح و آرامش استفاده شد و بیشتر مردم آن را سمبل صلح میدانند. احترام به حقوق دیگران روحیه صلحجویی را در جامعه ترویج میکند. بیاییم با یک لبخند صلح را به دیگران هدیه کنیم.
صلح زیباست و ماهیت این زیبایی، داشتن وحدت همزمان با وجود تفاوتهاست. روز جهانی صلح گرامی باد.
بیشتر بخوانید :
آغاز ماه صفر در حصار ویروس جهش یافته دلتا
تاریخ دقیق روز جهانی صلح در تقویم سال ۱۴۰۰ چه روزی است ؟