طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت تکه ای و سیب زمینی ساده و خوشمزه و مجلسی
دستور تهیه استانبولی پلو با گوجه
استانبولی پلو یا دمی گوجه از پلوهای ساده، خوشمزه و سنتی ایرانی است که از قدیم بر سر سفره ها وجود داشته است و طرفداران زیادی دارد. اصل استانبولی پلو با برنج، سیب زمینی و گوجه فرنگی درست می شود ولی امروزه در جاهای مختلف و با دستورهای متفاوتی طبخ و از مواد دیگری هم در تهیه این غذا استفاده می شود. استانبولی را با گوشت تکه ای، گوشت چرخ کرده، مرغ و حتی لوبیا سبز می توان درست و در کنار ماست، ترشی و یا حتی سالاد شیرازی سرو و نوش جان کرد. امروز در جدول یاب طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت و سیب زمینی مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو ساده و خوشمزه
- برنج ۲ پیمانه
- گوشت ۳۰۰ گرم
- سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه استانبولی پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت و سیب زمینی
مرحله اول: آماده سازی برنج
برنج را چند بار با آب بشویید در ادامه برنج شسته شده را داخل یک کاسه یا ظرف مناسب بریزید، حدود ۴ لیوان آب به همراه ۱ قاشق غذا خوری نمک به برنج اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خیس بخورد. میزان آب بستگی به نوع برنج شما دارد.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت
پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی و ریز خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز را داخل روغن سرخ کنید. گوشت را روی تخته آشپزخانه یا تخته کار به صورت خورشتی خرد و به پیازها اضافه کنید. فلفل سیاه، قرمز و زردچوبه را روی گوشت بریزید و گوشت را با ادویه ها و پیاز چند دقیقه ای تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود.
مرحله سوم: پخت گوشت
مقداری آب به گوشت اضافه و در ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و به مدت تقریبا ۲ ساعت اجازه دهید تا گوشت بپزد.
مرحله چهارم: تفت دادن سیب زمینی و گوجه
سیب زمینی را پوست بگیرید و با آب به خوبی بشویید و روی تخته کار به صورت نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی را هم بعد از شستن روی تخته قرار دهید و به صورت ریز خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید سپس سیب زمینی را داخل قابلمه کمی تفت دهید در ادامه گوجه فرنگی ها را اضافه کنید کمی نمک بپاشید و مواد را با هم مخلوط کنید. رب گوجه فرنگی را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود.
مرحله پنجم: دم گذاشتن استانبولی پلو
زمانی که گوشت پخت و آب آن کشیده شد، گوشت را به مواد دیگر اضافه کنید. برنج را به همراه آب آن داخل قابلمه بریزید و بعد از مخلوط کردن حرارت را زیاد کنید تا آب برنج به طور کامل تبخیر شود سپس حرارت را کم کنید درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۴۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد.
مرحله ششم: پخت استانبولی بدون تفت دادن مواد
اگر زمان ندارید می توانید گوشت را بپزید، برنج را به همراه همه مواد و گوشت پخته شده داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب برنج کشیده شد دم کنی بگذاید و اجازه دهید استانبولی بپزد. این روش ساده است ولی وقتی مواد تفت داده شوند، استانبولی پلو شما طعم و عطر بهتری می گیرد و لذیذ می شود.
نکات کلیدی برای تهیه استانبولی پلو با گوشت تکه ای
- در پلوهای مخلوط مانند استانبولی پلو هر چه قدر از پیاز بیشتری استفاده کنید، غذا طعم بهتری پیدا می کند.
- می توانید داخل مواد گوشت، کمی پودر دارچین اضافه کنید.
- به جای گوشت تکه ای از گوشت چرخ کرده یا مرغ هم می توانید استفاده کنید.