طرز تهیه خوراک لوبیا سبز ساده و مجلسی و خوشمزه با هویج و گوشت قرمز برای ۴ نفر
دستور تهیه خوراک لوبیا سبز مجلسی
خوراک لوبیا سبز یک خوراک نانی خوشمزه، مقوی و راحت است که به آسانی و با ترکیب سبزیجات مختلف مانند هویج و سیب زمینی درست می شود. خوراک لوبیا سبز یا راگو یک غذای بین المللی است که در ایتالیا به عنوان سس با پاستا سرو می شود و در انگلستان و فرانسه هم قدمت طولانی دارد. لوبیا سبز دارای فیبر بالا، ویتامین K ، C و منبع خوب فولات است و برای افراد کم حوصله، کسانی که یبوست یا ریزش موی شدید دارند بسیار مناسب می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه خوراک لوبیا سبز و هویج مجلسی با گوشت و سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا سبز ساده
- لوبیا سبز ۲۵۰ گرم
- گوشت گوسفندی یا گوساله با استخوان ۴۲۰ گرم
- هویج متوسط ۳ عدد
- سیب زمینی ۳ عدد
- پیاز متوسط ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری سر پر
- گوجه فرنگی پوره یا رنده شده ۳ عدد
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- پودر پیاز، پودر سیر، زنجبیل، پاپریکا، تخم گشنیز به مقدار لازم
- پودر گوجه ۱ قاشق غذا خوری
- گوجه خشک چند عدد
طرز تهیه خوراک لوبیاسبز با گوشت و هویج و سیب زمینی
مرحله اول: تفت دادن پیاز
۴ عدد پیاز را پوست بگیرید و روی تخته کار به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و پیاز را داخل روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و نرم شود. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و پیاز را با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا سرخ شود.
مرحله دوم: اضافه کردن گوشت و ادویه ها
عطر ادویه ها که بلند شد تکه های گوشت را به پیاز اضافه کنید و گوشت را با پیاز و ادویه ها تفت دهید، در ادامه مقداری پودر پیاز، پودر سیر، زنجبیل، پاپریکا، تخم گشنیز را به گوشت اضافه و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. حدود یک پارچ آب را به قابلمه اضافه کنید تا حدی که روی مواد را آب بپوشاند و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
مرحله سوم: تفت دادن لوبیا سبز و هویج و رب
سر و ته لوبیا سبز را جدا کنید، هویج را پوست بگیرید، لوبیا سبز و هویج را روی تخته کار قرار دهید و آن ها را به اندازه یک و نیم بند انگشت خرد کنید و بعد از خرد کردن هویج و لوبیا سبز را بشویید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل تابه اضافه کنید، هویج و لوبیا سبز خرد شده را داخل روغن بریزید و به همراه ادویه ها (زردچوبه، فلفل، پودر پیاز و پودرسیر) تفت دهید. کمی که رنگ سبزیجات تغییر کرد ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید و با روغن سرخ کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن پوره گوجه فرنگی
۳ عدد گوجه فرنگی را بشویید، رنده را داخل یک ظرف قرار دهید و گوجه ها را داخل ظرف رنده کنید تا کاملا پوره شوند. در این مرحله گوجه پوره شده را به همراه نمک به هویج و لوبیا سبز اضافه، حرارت را متوسط و درب تابه را بگذارید تا آب گوجه به خورد لوبیا و هویج برود و کمی کشیده شود و به روغن بیفتد و زمانی که ۲/۳ گوشت پخته شد، ترکیب هویج و لوبیا را به گوشت اضافه کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن سیب زمینی و پخت خوراک
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و بعد از شستن به صورت نگینی درشت خرد کنید. کمی روغن داخل تابه بریزید و سیب زمینی خرد شده را داخل تابه ای که هویج و لوبیا را تفت دادید اضافه کنید و با حرارت بالا تفت دهید تا دور سیب زمینی طلایی شود و بعد به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خوراک لوبیا سبز بپزد. بیست دقیقه آخر پخت درب قابلمه را نیمه باز و حرارت را ملایم کنید. دقایق آخر پخت چند حلقه گوجه خشک یا تازه را به دلخواه به همراه کمی آب لیمو ترش و ۱ قاشق غذا خوری پودر گوجه به مواد اضافه کنید و اجازه دهید خوراک چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا سس خوراک غلیظ شود.
نکات کلیدی برای تهیه خوراک لوبیا سبز و سیب زمینی
- می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید ولی همزمان سیب زمینی را اضافه کنید.
- این غذا را علاوه با نان با برنج هم می توانید سرو کنید.
- به جای آبلیمو می توانید آبغوره یا چند عدد غوره داخل خوراک لوبیا سبز بریزید.
- از مقداری دارچین هم می توانید داخل این خوراک خوشمزه استفاده کنید.