طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی خیلی خوشمزه و ساده به روش جنوبی با سبزی قلیه
دستور تهیه قلیه ماهی جنوبی
قلیه ماهی از غذاهای لذیذ و قدیمی است که با طعمی تند و عالی از بهترین غذاهای جنوبی کشور می باشد. اصل قلیه ماهی با ماهی جنوب و بدون تیغ سنگسر، شیر، هوور درست می شود؛ البته کسانی که ماهی دوست ندارند می توانند از تن ماهی داخل این غذا استفاده کنند. قلیه ماهی سبزی خاص خود را دارد و برای درست کردن آن از ترکیب شنبلیله و گشنیز استفاده و معمولا همراه برنج سرو می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه قلیه ماهی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی جنوبی
- پیاز ۱ عدد
- تن ماهی ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- سبزی قلیه (گشنیز ۴۰۰ و شنبلیله ۱۰۰ گرم)
- تمر هندی ۱ بسته کوچک
- آب جوش ۱ لیوان
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- آرد یک قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و تخم گشنیز به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی به روش جنوبی
مرحله اول: خرد کردن شنبلیله و گشنیز
گشنیز و شنبلیله را پاک کنید و با آب سرد بشویید و داخل یک آبکش بریزید تا آب آن ها خارج شود. سبزی را روی سطح کار قرار دهید و با کارد آشپزخانه ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز رنده شده
پیاز را پوست بگیرید و بشویید و ریز رنده کنید، قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پیاز رنده شده را به روغن اضافه و چند دقیقه ای تفت دهید؛ لازم نیست پیاز سرخ شود فقط کمی تفت بخورد کافی است.
مرحله سوم: اضافه کردن سیر و ادویه و رب گوجه فرنگی
حبه های سیر را بعد از پوست گرفتن، رنده یا پوره و به پیاز اضافه و مخلوط کنید. زمانی که عطر سیر بلند شد، مقداری زردچوبه و فلفل اضافه و هم بزنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را داخل مواد بریزید و چند دقیقه ای تفت دهید تا خوب سرخ شود.
مرحله چهارم: ریختن سبزی و تخم گشنیز و اندازه کردن نمک
سبزی خرد شده را به همراه کمی تخم گشنیز به مواد اضافه و خوب سرخ کنید تا سبزی تغییر رنگ دهد. مقداری آب روی مواد بریزید و نمک خورش را اندازه، بعد حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
مرحله پنجم: اضافه کردن تمر هندی و آرد
تمر هندی را داخل یک لیوان آب جوش کاملا حل و از صافی رد و ۱ قاشق غذا خوری آرد را به آن اضافه و مخلوط کنید؛ ترکیب تمر هندی و آرد را به مواد اضافه و حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش حداقل به مدت یک ساعت روی گاز بماند تا بپزد و خوب جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله ششم: اضافه کردن تن ماهی به خورش
یک ربع آخر پخت خورش، تن ماهی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورشت یک ربع دیگر بپزد و طعم مواد به خورد تن ماهی برود و سپس سرو و در کنار برنج ایرانی نوش جان کنید.
نکات کلیدی برای تهیه خورش قلیه ماهی
- آرد را نیز می توانید حدود یک دقیقه با مواد تفت دهید و با تمر هندی مخلوط نکنید.
- در تهیه قلیه ماهی، سبزی گشنیز تقریبا باید چهار برابر شنبلیله باشد.
- به جای ماهی یا تن ماهی می توانید از میگو استفاده کنید و یک قلیه میگو خوشمزه داشته باشید.
- خورش قلیه ای که به روش جنوبی درست می شود باید حسابی تند و ترش باشد.
- زمانی که قلیه ماهی را با تن ماهی درست می کنید، هنگام سرخ کردن سیر و سبزی روغن کمتر بریزید که بعد از اضافه کردن تن ماهی خورش خیلی چرب نشود.