طرز تهیه لونگی مرغ با گردو و رب انار در قابلمه (بدون فر)

دستور پخت لونگی مرغ

 طرز تهیه لونگی

مرغ لونگی یکی از روش های بسیار خوشمزه برای تهیه یک غذای شیک و مجلسی است که برای شمال کشور می باشد و می توانید بدون فر در قابلمه تهیه کنید. در تهیه این این مرغ می توانید از سبزی های معطر شمالی استفاده کنید. حتما باید مرغ ریز و زیر ۱.۵ نیم استفاده کنید تا بهتر پخته شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه مرغ لونگی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

مرغ ۱ عدد وزن زیر یک و نیم کیلو
گردوی آسیاب شده ۱ پیمانه سرخالی
پیاز ۳ عدد درشت
آلو به دلخواه
قیسی به دلخواه
رب ازگیل یا رب آلوچه ۱ ق غذا خوری
رب انار ۱ ق غذا خوری
آبغوره ۱ ق غ در صورت تمایل
زعفران غلیظ دمکرده ۱ ق غذا خوری
روغن کمی
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه مرغ لونگی

مرحله اول: آماده سازی مرغ

مرغ را که بهتره با پوست باشد،تمیز شسته و ۸ ساعت در آب و نمک قرار داده و در ظرف را بسته و در یخچال استراحت دهید و سپس از آب نمک خارج کرده و خشک کرده و با فلفل پاپریکا یا زردچوبه و تخم گشنیز مزه‌دار کرده و داخل روغن داغ قرار داده و هر دو طرف مرغ را سرخ کنید.

مرحله دوم: تهیه مواد میانی

پیازها را چرخ یا رنده کنید و تفت دهید تا آب پیاز کشیده شود و کمی روغن ریخته و تفت داده تا پیاز سبک شود و گردوی خرد شده را افزوده و تفت داده و رب ازگیل یا آلوچه و رب انار را افزوده و آلوی خیس خورده و قیسی خرد شده را افزوده و اگر طعم غذا را ترش دوست دارید،یک ق غ آبغوره افزوده و همزده و نیمی از این مواد را داخل شکم مرغ پر کرده و شکم مرغ را دوخته و یا با قرار دادن یک عدد سیب زمینی کوچک در انتهای شکم مرغ،آن را ببنیدید.

مرحله سوم: پخت مرغ

مرغ را داخل قابلمه قرار داده و ۲ لیوان آب به باقیمانده‌ی مواد افزوده و روی مرغ ریخته و کمی زعفران روی مرغ ریخته و در قابلمه را بسته و به مدت یکساعت با حرارت ملایم غذا را می‌پزیم ،تا زمانیکه سس جا بیفتد.

مرحله چهارم: تهیه مرغ لونگی

برنج را که آبکشی کرده‌ و یا به روش کته به مرحله‌ی دم رسانده ،کف قابلمه‌ را چرب کرده و کنجد پاشیده و یک عدد سیب‌ زمینی حلقه شده کف قابلمه چیده و من یک لا هم تهچین از ترکیب یکعدد تخم مرغ کوچک و ۲ ق غ ماست و یک ق زعفران دمکرده و‌ یک قاشق روغن مایع و نصف ق چ گلاب را با هم ترکیب کردم و دو کفگیر برنج افزودم و روی سیب‌زمینی‌ها ریخته و فشرده کنید و مابقی برنج سفید را روی لایه‌ی زعفرانی ریخته و کمی زعفران روی برنج و سپس دم بگذارید. نوش حان

فوت و فن های دستور پخت مرغ لونگی

  1. مرغ لونگی با سیب زمینی سرخ شده و گوجه سرو می‌شود.
  2. در بعضی شهرهای شمالی از ۲ ق چوچاق و خالواش در ترکیب مواد استفاده می‌کنند.
  3. می توانید مرغ را با کمک خلال دندان فیکس کنید.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا