طرز تهیه نان جزغاله خانگی با خمیر مایه و دنبه در فر به روش سنتی

طرز تهیه نان جزغاله

نان جزغاله یکی از نان های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی می باشد که از یک خمیر نرم و پنبه ی تهیه می شود که با دنبه سرو می شود. این نان در خراسان بیشتر تهیه می شود و اصلا طعم و مزه دنبه نمی دهد. می توانید از آرد سفید یا فانتزی استفاده کنید و این نان را می توانید در ظرف دربسته نگهداری کنید. امروز در جدول یاب طرز تهیه نان جزغاله را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد ۴۵۰ گرم (تا جایى که خمیر به دست نچسبد)
سفیده تخم مرغ ۲ عدد برای داخل خمیر
شیر ولرم ۱ و نیم پیمانه
مایه خمیر ۱ ق س سرصاف
نمک ۱ ق چ سرصاف
جزغاله نصف پیمانه
روغن مایع ۱ ق سوپ خوری
زرده ى تخم مرغ ۲ عدد براى رومال
شکر ۱ ق چای خوری

طرز تهیه نان جزغاله

مرحله اول: آماده سازی خمیرمایه

مایه خمیر و شکر را داخل شیرولرم ریخته تا عمل بیاد. دقت کنید دمای شیر باید ولرم باشد وگرنه خمیرمایه عمل نمی آید.

مرحله دوم: ترکیب کردن خمیر

سفیده های تخم مرغ، نمک و نیمی از آرد را با هم ترکیب کرده و مایه خمیر عمل آمده در شیر را افزوده و مابقی آرد را کم کم تا جایى اضافه کنید و هم بزنید که خمیر لطیفى به دست آید ولى چسبندگى خمیر را نگیرید.

مرحله سوم: استراحت خمیر

روى خمیر را بپوشانید و در محیط گرم آشپزخانه به مدت تقریبی یکساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود و سپس جزغاله را به خمیر افزوده و ورز داده و‌ خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسم کرده و چونه گرفته و در سینى فر قرار دهید.

مرحله چهارم: پخت خمیر

در ادامه روی خمیرها را پوشانده تا حجم خمیرها دوبرابر شود و روى خمیر را با زرده رومال زده و در فر از قبل گرم شده با دماى ١٨٠ درجه ى سانتیگراد به مدت تقریبى ٢٠ دقیقه قرار میدهیم تا پخته و طلایى شود.

مرحله پنجم: سرو نان جزغاله

برای تهیه‌ ی جزغاله ابتدا دنبه ى گوسفند رو به تکه هاى کوچک برش زده و یا با کمک چرخ گوشت ،چرخ کرده ، روى حرارت ملایم قرار دهید تا چربى دنبه خارج شود و تمام روغن دنبه گرفته شود و باقیمانده‌ ى دنبه که دیگر چربى ندارد،جزغاله یا در زبان آذرى(جیزلیغ) گفته میشود که در بعضى شهرها به تنهایى یا همراه پیازداغ خورده می شود و یا در تهیه ى نان از آن استفاده میکنند و همچنین داخل آش هم می‌ریزند و قابلیت نگهداری در فریزر به مدت ۲ ماه را دارد. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت نان جزغاله

  1. بهتر است از خمیرمایه تازه استفاده کنید و اگر خمیر مایه پف نکرد یا حجم نگرفت یعنی خمیرمایه خراب است.
  2. حتی اگه جزغاله دوست ندارید هم می توانید با هر چیزی که دوست دارید داخل نان را پر کنید.
  3. می توانید داخل تابه یا قابلمه با درب بسته روی شعله پخش کن نیز این نان را تهیه کنید.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا