طرز تهیه خاگینه هویج و گردو تبریزی در تابه راحت و مجلسی
دستور پخت خاگینه هویج
خاگینه هویج یکی از دسر ها یا شیرینی های سنتی ایرانی می باشد که برای استان تبریز ولی به دلیل این که خیلی راحت و خوشمزه است در همه جای ایرانی تهیه می شود. این خاگینه مقوی را می توانید برای دورهمی ها خود به همراه یک لیوان چای سرو کنید. این خاگینه از هویج و ماست به همراه شربت مخصوص تهیه می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه خاگینه هویج را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
تخم مرغ | ۴ عدد |
ماست | ۱/۲ لیوان |
روغن | ۱/۲ لیوان |
ارد | ۱ لیوان |
شکر | ۱/۳ لیوان |
گردو ریز خورد شده | ۱/۲ لیوان |
هویج | ۱/۲ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ ق غذا خوری |
وانیل | ۱ ق چای خوری |
کره | ۳۰ گرم |
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر | ۲ لیوان |
آب | ۲ لیوان |
زعفران دم کرده | ۴ ق غذا خوری |
گلاب | ۱/۳ لیوان |
پودر هل | ۱/۲ ق مربا خوری |
طرز تهیه خاگینه هویج
مرحله اول: تهیه شربت
برای شربت شکر و اب رو مخلوط کرده روی حرارت گذاشته حدود ۵ دقیقه زیاد غلیظ نباشد بعد زعفران گلاب و هل را اضافه کنید بزارید دو سه دقیقه بجوشه خاموش کنید بزارید کنار سرد شود.
مرحله دوم: آماده سازی و هم زدن تخم مرغ
هویج ها را از قبل پوست گرفته، بشویید و رنده کنید.تخم مرغ ،شکر را با همزن خوب زده تا کرمی رنگ و کشدار بشه بعد روغن مایع و ماست رو اضافه کرده هم بزنید بعد ایرمیک رو اضافه کرده هم زده بعد بکینگ پودر، وانیل و آرد الک شده رو به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم: پخت خاگینه هویج
در ادامه باید با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید در آخر هویج رنده شده و گردو را اضافه کرده با لیسک هم بزنید تا مواد حسابی مخلوط شود. در ماهیتابه ی مناسب کره رو اضافه کرده مواد را داخل ماهیتابه بریزید صاف کنید. حرارت را بسیار کم کرده درب آن را قرار دهید. از شعله پخش کن و از دم کنی هم استفاده کنید (برای بهتر شدن بافتش) بعد از نیم ساعت درب آن را برداشته و خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلای شود بعد از این که دو طرف طلایی شد باید شربت خنک را روی خاگینه گرم بریزید و این خاگینه را سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت خاگینه هویج
- دقت کنید برای این که شربت جذب شود باید شربت سرد و خاگینه سرد باشد.
- می توانید این خاگینه را در فر نیز تهیه کنید بدین صورت که فر را از قبل با دمای ۱۸۰ گرم کنید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا با دمای ۱۸۰ پخته شود.
- ماست باید شیرین باشد و ماست ترش و شل برای تهیه خاگینه مناسب نیست.