طرز تهیه شامی رودباری اصیل با روغن زیتون خوشمزه و مجلسی به روش سنتی

دستور پخت شامی رودباری اصل

طرز تهیه شامی رودباری

شامی رودباری یکی از شامی های بسیار خوشمزه و لذیذ است که برای شهر رودبار است و با گوشت چرخ کرده و سبزی محلی تهیه می شود و حتما باید از روغن زیتون بکر بو دار برای تهیه این شامی استفاده کنید. برای تهیه این شامی رودباری از سبزی محلی باید استفاده کنید ولی اگر نبود می توانید از سبزی معطر استفاده کنید. ما در آموزش های قبل طرز تهیه شامی کباب، شامی لپه را به شما آموزش دادیم و امروز در جدول یاب طرز تهیه شامی رودباری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت چرخ شده۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ۱ عدد
سبزی محلی(چوچاق ۲ ق م، خالواش ۲ ق م، پلنگ مش ۲ ق م)
آب۱/۲ پیمانه
روغن زیتون۱/۲ پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپربه مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس

رب گوجه۱/۵ ق غذا خوری
گوجه فرنگی۵۰۰ گرم
رب انار ترش۱ ق مربا خوری
نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه شامی رودباری

مرحله اول: مخلوط کردن مواد

ابتدا باید پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز بزنید و آب پیاز را با دست بگیرید و داخل کاسه ریخته و به همراه گوشت و سبزی و ادویه ها خوب ورز دهید تا جای که گوشت کاملا منسجم شود.

مرحله دوم: پخت شامی

در ادامه باید از مواد گوشتی بردارید و در دست به صورت گرد و نازک در بیاورید و کف تابه روی هم قرار دهید و مخلوط آب و روغن زیتون را روی شامی ها بریزید و درب تابه را قرار دهید و برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی شعله متوسط بگذارید تا پخته شود.

مرحله سوم: تهیه سس

در ادامه باید شامی ها را زیر و رو کنید و برگردانید و از آب و روغن روی آن ها بریزید و مشاهده می کنید اصلا شامی ها بهم نچسبیده و بعد از تابه خارج کنید و رب گوجه و رب انار را کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و بعد گوچه فرنگی ها را پوره یا رنده کنید به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم: تهیه شامی رودباری

در ادامه باید شامی های سرخ شده را در سس در حال جوش قرار دهید و مجدد بگذارید تا شامی ها داخل سس برای ۲۰ دقیقه دیگر نیز پخته شود. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت شامی رودباری

  1. به جای سبزی‌های معطر محلی اگر موجود نداشتید از نعناع، جعفری ، گشنیز و‌ ریحون استفاده کنید.
  2. طعم روغن زیتون اصلا تو این غذا غالب نیست، ولی اگر زیادی حساس بودین از روغن زیتون بدون بو استفاده کنید.
  3.  دونه ی انار خشک شده یا آب انار از مواد اصلی این غذا هست، و‌ من جایگزین از رب انار ترش استفاده کنید.
  4. از گوشت با چربی مناسب استفاده کنید.
‫۳.۵/۵ (۲ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا