طرز تهیه آش گندم یزدی (شولی) مقوی و مفید به روش اصلی

دستور پخت آش گندم یزدی

آش گندم یزدی

آش گندم یزدی یا آش شولی به عنوان غذای محبوب یزدی ها در شهر یزد بپردازم. شولی آشی است که مردم یزد آن را دوست دارند و در چهار فصل سال، تهیه می‌کنند. مواد تشکیل دهنده آن شامل روغن، پیاز، عدس و حبوبات است و شما می توانید برای سرماخوردگی تهیه کنید. در گذشته آش محلی شولی را به طور داغ در کاسه های سفالین کرده و درب مغازه‌ها می‌فروختند و با آهنگی خاص جار می زدند حالا بیا شولی بخور. ضرب المثلی خاص در یزد در مورد شولی وجود دارد: شولی شَلَه لِینگَه، لتیر قوت لِینگه. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش گندم یزدی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

نخود۱ فنجان
لوبیا چیتی۱ فنجان
عدس۱.۵ فنجان
گندم۳ عدد
پیاز۱ عدد
روغن گیاهی یا حیوانیبه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچینبه مقدار لازم

طرز تهیه آش گندم یزدی

مرحله اول: آماده سازی

نخود و لوبیا چیتی و گندم را تمیز کنید و بشورید و برای یک شب یا ۱۲ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و در این زمان چندین بار آب آن را عوض کنید تا علاوه بر گرفتن نفخ بهتر نیز پخته شود، عدس نیازی به خیس کردن ندارد و تمیز کنید.

مرحله دوم: پخت حبوبات

در ادامه باید نخود و لوبیا خیس خورده را به همراه آب داخل قابلمه بریزید تا پخته شود و بعد از نیم ساعت گندم داخل قابلمه بریزید تا مواد نیم پز شود و بعد عدس را اضافه کنید و شعله را بالا ببرید تا حبوبات پخته شود.

مرحله سوم: افزودن پیاز

در ادامه داخل یک تابه کمی روغن گیاهی بریزید و پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سبک شود و بعد ادویه ها را اضافه کنید و تفت دهید دقت کنید اندازه دارچین باید کمی بیشتر از بقیه ادویه ها باشد و بعد پیاز سرخ شده را به همراه نمک به حبوبات اضافه کنید.

مرحله چهارم: تهیه آش گندم یزدی

در ادامه شعله را کم کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا جا افتاده و غلیظ شود و در انتها باید آش را داخل کاسه بریزید و کمی پودر دارچین و پیاز داغ روی آش بریزید و این آش را گرم میل کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت آش گندم یزدی

  1. این آش را می شود با شکر سرو کرد که در این صورت موقع پخت نمک را باید خیلی خیلی کم بریزید که طعم‌ نمکی نگیرد.
  2. به دلخواه می توانید کمی نعنا داغ نیز روس آش بریزید.
  3. این آش باید غلیظ و سفت باشد.
  4. در بعضی رسپی از چغندر یا لبو نیز استفاده می شود.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا