بیوگرافی کامل نیکولا آپر مخترع کنسرو + عکس

کنسرو اختراعی بسیار جالب و هوشمندانه و در عین حال مفید و کارا بود که میتوان آن را انقلابی در صنایع غذایی دانست. شاید برای خیلی از شما عزیزام هم جالب باشد که بدانید کنسرو چگونه اختراع شد و مخترع آن چه کسی بود. پس از انقلاب فرانسه و درگیری با همسایه ها دولت اعلام کرد به ایده ای که موجب سالم رسیدن مواد غذایی به دیگر جاها شود جایزه خواهد داد ، برنده این جایزه”نیکلاس اپر“بود.

بیوگرافی نیکولا آپر

نیکولا آپِر (Nicolas Appert) متولد ۱۷ نوامبر ۱۷۴۹ مخترع فرانسوی نگهداری از خوراک با هوابندی کردن بود. او ، که به پدر کنسروسازی مشهور است ، شیرینی ساز بود. نیکولا در ۱ ژوئن ۱۸۴۱ درگذشت.

کنسروسازی

کنسروسازی به روشی برای نگهداری غذا و هم چنین به خوردنی های نگهداری شده به این روش گفته می شود.

در روش کنسروسازی ، ماده خوردنی در یک قوطی یا ظرف قرار می گیرد و پس از بستن سر قوطی یا ظرف ، هوا دیگر به ماده غذایی راه نمی یابد و این باعث طولانی تر شدن مدت نگهداری مواد درون قوطی می شود. کنسروسازی نخستین بار توسط نیکولا آپر و به عنوان یکی از ابداعات ارتش فرانسه در سال ۱۸۱۰ آغاز شد. کنسروسازی باعث می شود تا میکروارگانیسم ها (ریزسازواره ها) وارد قوطی نشوند و در آن تکثیر نیابند.

قوطی های کنسرو می توانند بزرگ ، کوچک ، دایره ای ، بیضوی ، مکعبی ، پلاستیکی ، شیشه ای ، گالوانیزه یا آلومینیومی باشند. برای کنسروسازیِ مواد خوراکی ، مراحل گوناگون زیادی در کارخانه ها انجام می شود. برای نمونه ، برای کنسروسازیِ ماهی ، انجام این مراحل لازم است : آماده سازی ، آب نمک گذاری ، پخت اولیه ، قوطی گذاری ، هواگیری ، درب بندی ، فرایند حرارتی ، قرنطینه و برچسب زنی.

تون ماهیان از ماهیانی هستند که در صنعت کنسروسازی کاربرد زیادی دارند.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا