عوامل شایع بروز سرفه های شبانه + راه های درمان

سرفه های مکرر و طولانی باعث می شود دستگاه تنفسی و سینه انسان با درد و سوزش همراه شود.هر کسی ممکن است گاه گاهی سرفه کند. سرفه کردن، می تواند با خارج کردن مخاط بیش از حد و یا عوامل تحریک کننده ریه در حقیقت عملی مفید باشد.

سرفه های شبانه

سرفه همچنین ممکن است باعث خروج میکروب ها از ریه شده و از عفونت جلوگیری نماید. اما زمانی که سرفه ها در شب اتفاق می افتد، می تواند خواب را متوقف کرده و فرد را از یک استراحت شبانه خوب محروم سازد.

سرفه های شبانه و راهکار هایی برای کاهش آن

چرا سرفه خشک شبانه در ساعات شب بدتر می‌شوند؟

سرفه‌ها ذاتا تمایل دارند به این‌که شب‌ها دردسرساز شوند چون در طول روز، ما به‌طور طبیعی غذا می‌خوریم و در نتیجه کمک می‌کنیم به این‌که مخاط بینی از گلو و بینی پایین بروند. با این ‌حال، وقتی که شب‌ها دراز می‌کشیم، پاک‌سازی مسیر تنفسی برای بدن سخت‌تر می‌شود و دیگر مانعی مانند غذا خوردن نیز وجود ندارد که جلوی سرفه را بگیرد. در چنین حالتی، مخاط‌ها بیشتر در گلو تجمع می‌کنند.

و شما هم به‌طور غریزی برای مقابله با آن‌ ها سرفه می‌کنید. به ‌علاوه، اگر مسیر بینی شما بسته شده باشد، مجبور می‌شوید که از مسیر دهان تنفس کنید. همین حالت می‌تواند دهان را خشک کند و عصب‌های پشت گلو را طوری تحریک کند که باعث سرفه بیشتر شوند.

راه درمان سرفه های شبانه در منزل

خوشبختانه راههای متعددی برای برطرف کردن سرفه در شب وجود دارد؛ از آن جمله می توان به داروها، تغییر سبک زندگی و درمان های طبیعی اشاره کرد:

۱- از مرطوب کننده های هوا در منزل استفاده کنید.

هوای خشک می تواند سرفه را بدتر سازد. تهویه مطبوع و خنک کننده در تابستان و سیستم های گرمایشی در زمستان می توانند باعث خشکی هوای محیط زندگی شما شوند. شما میتوانید از طریق یک دستگاه بخور در هنگام شب، رطوبت لازم را به هوایی که در زمان خواب تنفس میکنید، اضافه کنید. اضافه کردن رطوبت با این روش میتواند باعث تسکین گلو شده و از سرفه جلوگیری کند.

با این حال رطوبت بیش از حد نیز میتواند به رشد قارچ ها کمک کند؛ قارچ ها میتوانند تولید آلرژی کرده و همین میتواند دلیلی برای سرفه بیشتر شود. برای بررسی سطح رطوبت در یک اتاق میتوانید از یک دستگاه به نام “رطوبت سنج” استفاده کنید. این دستگاه معمولا از فروشگاه های سخت افزاری خریداری می شود. سطح رطوبت باید در حدود ۵۰ درصد هوای اتاق خواب شما باشد.

۲- کاهش آلرژن ها برای درمان سرفه

آلرژی زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن، به یک ماده کاملا بی ضرر، واکنش زیاده از حد نشان می دهد. نشانه هایی مانند عطسه، گرفتگی بینی یا آب ریزش از آن و سرفه کردن در آن شایع است. عوامل شایع ایجاد کننده آلرژی عبارتند از: قارچها، حیوانات خانگی و غبار. با توجه به گفته های بنیاد ملی خواب، افراد می توانند سرفه های مرتبط با آلرژی را در اتاق خواب خود به وسیله رعایت موارد زیر کاهش دهند:

  1. استفاده از یک جاروی برقی فیلتر دار؛ هر هفته یک بار بر روی کف اتاق خواب کشیده شود.
  2. رفع گرد و غبار مجلات، کتابها و وسایل داخل اتاق خواب
  3. شستن ملحفه های اتاق خواب؛ هفته ای یک بار
  4. دوش آب گرم قبل از رفتن به رختخواب، به دلیل جلوگیری و حذف آلرژن های موجود در فضاهای باز

۳- مدیریت بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)

بیماری رفلاکس معده به مری، یک اختلال گوارشی است که باعث میشود تا بعضی از محتویات معده به سمت مری بازگردد. این کار می تواند منجر به تحریک گلو و ایجاد سرفه بخصوص در هنگام شب شود. افراد مبتلا به GERD باید با پزشک خود در باره کنترل بیماری خود مشورت کنند. اجتناب از غذاهایی که ممکن است باعث سوزش سر دل شوند و عدم مصرف غذا در حدود ۴ ساعت قبل از خواب شبانه، ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

۴- نوشیدن چای به همراه عسل جهت درمان سرفه شبانه

چای گرم با عسل می تواند گلو را تسکین دهد و باعث کاهش تحریک پذیری و رقیق کردن موکوس (مخاط) می شود. عسل را نباید به کودکان کمتر از یک سال خوراند؛ آن هم به دلیل خطر احتمالی یک نوع مسمومیت غذایی است که به نام بوتولیسم معروف است.

۵- درباره داروهای بدون نسخه فکر کنید

برخی از افراد ممکن است به فکر استفاده از داروهای بدون نسخه در زمان سرفه شبانگاهی خود بیفتند. داروهای ضد سرفه معمولا به عنوان یکی از موارد زیر طبقه بندی می شوند: سرکوب کننده های سرفه یا سوسپانسیون ها: این داروها رفلکس سرفه را مسدود می کنند. سوسپانسیون هایی برای سرفه موجود هستند که حاوی کدئین هستند.

اکسپکتورانت ها: یک اکسپکتورانت، مخاط داخل ریه را رقیق کرده و باعث میشود تا توسط سرفه کردن آسانتر به بیرون از ریه ریخته شود. سرفه کمک می کند تا مخاط به بیرون ریخته شود. اکسپکتورانت ممکن است زمان سرفه را نیز کاهش دهد. داروهای ضد سرفه ممکن است عوارض جانبی داشته باشند و با سایر داروها تداخل کنند. بنابراین بهتر است ابتدا با پزشک یا دکتر داروساز در باره استفاده از آن صحبت کنید.

سرفه های شبانه

۶- بالا بردن سر برای درمان سرفه های شبانه

سرفه معمولا در شب هنگام بدتر می شود؛ علت آن نیز این است که فرد در رختخواب خود صاف می خوابد، ومخاط میتواند در پشت گلو قرار گرفته و باعث سرفه شود. اگر هنگام خواب، سر کمی بالاتر از بدن قرار گیرد، باعث کاهش آب ریزش از عقب بینی و علائم رفلاکس شده که هر دو موجب تولید سرفه در شب می شوند. فرد می تواند با استفاده از یک یا دو بالش اضافه تر، سر خود را بالاتر از بدن قرار دهد. تغییر در وضعیت خواب باعث می شود که موکوس، بدون ایجاد سرفه جریان داشته باشد.

۷- برای درمان سرفه های شبانه قبل از خواب کمی آب و نمک غرغره کنید

آب نمک می تواند باعث کاهش گلودرد یا آرامش گلوی تحریک شده شود. همچنین آب نمک می تواند به جابجایی موکوس از پشت گلو کمک کند. برای کاهش سرفه، شما می توانید یک قاشق چای خوری نمک را در یک استکان آب گرم مخلوط کرده و چند بار قبل از خواب غرغره کنید. بعد از غرغره کردن، آب نمک باید بیرون ریخته شود و هرگز بلعیده نشود.

۸- اگر می خواهید سرفه های شبانیتان درمان شود سیگار را ترک کنید

سیگار کشیدن یکی از علت های سرفه مکرر و طولانی مدت است. ترک سیگار موجب کاهش سرفه در طول زمان می شود؛ هرچند این مشکل یک شبه قطع نخواهد شد. انجمن ریه امریکا برای کمک به افرادی که میخواهند سیگار را ترک کنند، منابعی را ارائه میکند. همچنین صحبت با پزشک در مورد کمک به ترک سیگار مفید خواهد بود و وی می تواند برای شما آدامس های نیکوتین دار، تکه های نیکوتین و یا دارو برای ترک سیگار پیشنهاد دهد.

۹- استفاده از اسپری بینی سالین جهت درمان سرفه های شبانه

اسپری بینی سالین، میتواند خشکی و مخاط نازک را کاهش داده و باعث دفع مواد تحریک کننده و آلرژن ها از بینی شود. این اسپری ها حاوی نمک و آب هستند و ممکن است به کاهش آب ریزش از بینی نیز کمک کنند.

۱۰- درمان آسم

آسم یک اختلال ریه طولانی مدت است که شامل التهاب و محدود شدن راههای هوایی است. علامت شایع در آن سرفه است که اغلب در شب بدتر می شود. یک نسخه استنشاقی ممکن است سرفه شب هنگام ناشی از آسم را قطع کند. برخی از آنها حاوی داروهای تنفسی برای بازکردن راههای هوایی هستند که ممکن است موجب آرامش سرفه و تنفس راحت فرد شوند.

دلایل شایع برای سرفه شبانه چیست؟

شرایط زیر جزو دلایلی هستند که معمولا باعث ایجاد سرفه در شب هنگام می شوند:

آلرژی، آسم، آمفیزم، برونشیت مزمن، ریفلاکس معده به مری، سرماخوردگی معمولی و آنفلوآنزا.

جهت درمان سرفه های شبانه چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به وسیله یکی از ده پیشنهاد ذکر شده، اغلب اوقات سرفه شبانه قطع و یا کاهش می یابد. اگرچه برخی از موارد نیز وجود دارند که بهتر است برای ویزیت از یک پزشک متخصص وقت ملاقات بگیرید. اگر چنان چه هرکدام از موارد زیر را دارا هستید، زمان ملاقات با پزشک فرارسیده است: تب بالاتر از ۳۸ درجه، سرفه بیشتر از یک هفته، سرفه به همراه خون، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی و بالاخره نفس کشیدن با صدا یا خس خس کردن صدای تنفس.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا