چه کسانی نباید تخم شربتی استفاده کنند؟ | مضرات تخم شربت

در ابتدای متن بهتر است طبع تخم شربتی را بدانیم.

چه کسانی نباید تخم شربتی استفاده کنند

 

طبع تخم شربتی چیست؟

طبع تخم شربتی گرم و‌ تر است و ملین و خنک کننده بدن بوده، به رفع التهابات مجاری ادرار کمک می‌کند. مصرف تخم شربتی به طورکلی برای افراد با مزاج سوداوی (سرد و خشک) مفید و زیاده‌روی در مصرف آن برای افراد با مزاج دموی (گرم و تر) مضر است. به طورکلی هر کسی بسته به طبع و مزاج خود باید نوع ماده غذایی مناسب مزاج خود را انتخاب کند و در همه حال بایستی رعایت اعتدال انجام شود. برای رسیدن به این هدف باید بدانیم طبع سرد و گرم چیست و چگونه طبع خود را بشناسیم؟

تخم شربتی با چه مواد غذایی نباید خورده شود؟

با توجه به گرم و‌ تر بودن تخم شربتی مصرف آن با خوراکی‌هایی با مزاج گرم بایستی با احتیاط انجام شود. همچنین یکی از مهمترین خواص تخم شربتی خاصیت مسهل بودن آن است، بنابراین خوردن آن برای افراد دارای اسهال شدید و مزمن مضر است.
تنها دو قاشق غذاخوری از دانه‌های تخم شربتی حاوی ۱۱ گرم فیبر است و به دلیل میزان بالای فیبر موجود در آن پیشنهاد می‌شود مصرف آن بالافاصله بعد از غذا‌های فیبر دار صورت نگیرد.

 

چه کسانی نباید تخم شربتی استفاده کنند

تخم شربتی را با چه مواد غذا‌یی می‌توان مصرف کرد؟

خورن تخم شربتی همراه با آب یا ترکیب با شیر مفید است. همچنین برای بیشتر بهره بردن از خواص آن، می‌توانید تخم شربتی را با خاکشیر، عسل و عرق بادرنجبویه، عرق نسترن یا عرق بیدمشک مصرف کنید. از دیگر روش‌های مصرف تخم شربتی، ترکیب آن با انواع غلات صبحانه، به صورت خام و پودر شده روی غذا‌ها و ترکیب با ماست است. همچنین جالب است بدانید، اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله‌ای بودن آن، باعث می‌شود که مواد نشاسته‌ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

خوردن تخم شربتی برای چه افرادی مضر است؟

۱. اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.
۲. دانه‌های تخم شربتی حاوی گلوتن هستند و مصرف آن‌ها برای افراد دارای حساسیت به گلوتن ممنوع است.
۳. خوردن تخم شربتی باعث کاهش فشار خون می‌شود، لذا کسانی که از دارو‌های کنترل کننده فشار خون استفاده می‌کنند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
۴. افرادی که از دارو‌های ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند، تخم شربتی را باید با نظر پزشک متخصص مصرف کنند.
۵. زیاده‌روی در مصرف تخم شربتی برای زنان باردار مناسب نیست، چون سطح استروژن را کاهش می‌دهد.
۶. توصیه می‌شود کسانی که از اختلالات تیروئید یا سایر بیماری‌های هورمونی رنج می‌برند، قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنند.
۷. توصیه می‌شود کودکان و سالمندان در مصرف تخم شربتی احتیاط کنند، زیرا دانه‌های این گیاه در صورتی که به خوبی با آب ترکیب نشود، ممکن است باعث انسداد گلو و خفگی شود.

حرف آخر

همانطور که گفته شد، طبع تخم شربتی گرم و‌ تر است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. این دانه‌ها ۹ تا ۱۲ برابر حجم خود آب جذب می‌کنند و لعاب مانند می‌شوند و مصرف آن به رفع تشنگی در تابستان کمک می‌کند، با این وجود توصیه می‌شود کسانی که از دارو‌های خاص استفاده می‌کنند و زنان باردار در مصرف آن احتیاط کنند.

منبع: ستاره

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا