طرز تهیه آش گوجه فرنگی ساده و راحت با بلغور و نخود به روش تبریزی
دستور پخت آش گوجه
آش گوجه فرنگی یکی از آش های بسیار خوشمزه و ترش مزه می باشد که طرفداران خودش را دارد و شما می توانید در هر فصلی که هستید برای دورهمی و مناسبت های مختلف این آش متفاوت را تهیه کنید. ما در آموزش های قبلی آش شله قلمکار، آش رشته و آش ترخینه که از آش های بسیار محبوب است به شما یاد دادیم و امروز می خواهیم یک آش متفاوت تبریزی را نیز به شما آموزش دهیم پس در جدول یاب همراه ما باشید.
مواد لازم
بلغور گندم | ۱/۲ پیمانه |
برنج نیم دانه | ١/٣ پیمانه |
گوجه فرنگى پوره شده | ٢ پیمانه |
رب گوجه فرنگى | ١ ق غذا خوری |
آبغوره یا آب لیموترش | ٢ ق غذا خوری |
سبزى آش | ۴٠٠ گرم |
نخود پخته | ۱/۲ پیمانه |
پیاز | ١ عدد درشت |
نعنا داغ | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوجه فرنگی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید نخود را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب نخود را عوض کنید تا علاوه بر گرفتن نفخ نخود بهتر نیز پخته شود سپس به همراه آب داخل زودپز یا قابلمه بپزید و آبکش کنید. بلغور و برنج را نیز بشورید و برای ۲ ساعت جدا خیس کنید. گوجه فرنگی ها را بشورید و پوره کنید یا می توانید رنده کنید. سبزی آش را نیز ساطوری خرد کنید.
مرحله دوم: تفت دادن مواد
پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر کمی تفت دهید تا سبک شود و بعد و نمک و زردچوبه و فلفل زده و رب را با پیازداغ تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و بعد برنج و بلغور را افزوده و یک لیتر آب اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید و بگذارید تا برنج و بلغور پخته شود.
مرحله سوم: افزودن سبزی آش
در ادامه وقتی برنج و بلغور پخته شد باید سبزی آش و نخود پخته و گوجهی پوره شده را افزوده تا نیم ساعت دیگر آش پخته و جا بیفتد و در نهایت نمک و آبلیمو یا آبغوره را افزوده (می توانید از غوره فریزری نیز به دلخواه استفاده کنید) و پس از این که آش کامل جا افتاد با نعنا داغ سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت آش گوجه
- برای سبزی این آش از تره،شوید،مرزه،اسفناج ،گشنیز و جعفری استفاده کنید که مرزه طعم این آش را فوق العاده خوشمزه می کند.
- به دلخواه می توانید برای خوشمزه تر شدن آش از عصاره قلم یا گوشت استفاده کنید.
- میزان ترشی این آش بستگی به ذائقه شما دارد.
- برنج باید نیم دانه باشد و اگر در دسترس ندارید می توانید بعد از شستن چنگ بزنید تا کمی خرد شود.