ویتامینE مورد نیاز بدن را از چه منابعی می توان تامین کرد؟
فرزانه سمندر، اختصاصی جدول یاب
کمبود ویتامین E در بدن ممکن است موجب ضعف بینایی، ضعف ماهیچه، برهم خوردن تعادل، تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب رساندن به فیبرهای سیستم عصبی شود.
مقدار دریافت روزانه این ویتامین در افراد متفاوت می باشد:
نوزادان و کودکان ۱ تا ۳ سال : ۶ میلی گرم در روز
کودکان ۴ تا ۸ سال : ۷ میلی گرم در روز
نوجوانان ۹ تا ۱۳ سال : ۱۱ میلی گرم در روز
خانم ها در دوران بارداری : ۱۵ میلی گرم در روز
خانم ها در دوران شیردهی : ۱۹ میلی گرم در روز
آقایان در بزرگسالی : ۱۵ میلی گرم در روز
این مقدار ویتامین E را از این مواد می توان تغذیه کرد:
دانه های های خام: تخمه آفتابگردان، بادام، فندق، تخمه کدو، کنجد،
جوانه گندم، هسته کاج
میوه ها: انبه، آووکادو، کدو حلوایی، کیوی، پاپایا( انبه هندی)، زیتون
سبزیجات: کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، برگ چغندر، خردل سبز، شلغم، کلم پیچ، بروکلی، جعفری، گوجه فرنگی
روغن های گیاهی: روغن گل آفتاب گردان، روغن شاهدانه، روغن نارگیل، روغن پنبه دانه، روغن زیتون، روغن گلرنگ