غذاهای عیدانه و پرطرفدار محلی برای روزهای عید کدامند؟

بسیاری از خانم ها همیشه به این فکر هستند که در مهمانی ها مخصوصا مهمانی های عید نوروز چه غذایی درست کنند. با ما همراه باشید تا بهترین غذاها برای پذیرایی از مهمانان عید را معرفی کنیم.
غذاهای عیدانه و پرطرفدار محلی برای روزهای عید کدامند؟

معرفی بهترین غذاهای شب عید

از گذشته‌ ها معمولا در شب عید نوروز غذاهای مخصوصی طبخ می‌ شده و به همین بهانه خانواده‌ های ایرانی دور هم جمع می‌ شدند و از این غذاهای خوشمزه میل می‌ کردند.

البته با تغییرات در سبک زندگی فعلی و مشکلات اقتصادی کمتر خانواده‌ ای برای خوردن غذای شب عید دور هم جمع می‌ شود. اما آشنایی با غذاهای مخصوص شب عید لطف خودش را دارد.

انواع غذاهای مناسب برای عید نوروز

۱- سبزی پلو با ماهی معروف‌ ترین غذای شب عید

یکی از شناخته‌ شده‌ ترین غذاهای عید سبزی پلو با ماهی است. دلیل انتخاب این غذا به خاطر فسفر ماهی بوده و باعث می‌ شود که فرد در سال جدید تصمیم‌ های بهتری بگیرد و فعال‌ تر شود.

سبزی پلو هم به دلیل استفاده از سبزی‌ های بهار انتخاب شده. ایرانی‌ ها عقیده داشتند که سبزی‌ های اولین ماه از فصل بهار خاصیت زیادی دارند. معمولا در شمال و جنوب ایران سبزی پلو را با ماهی شکم پر تدارک می‌ بینند و در بعضی مناطق کشور هم این غذا را با گوشت تهیه می‌ کنند.

۲- رشته پلو غذایی محبوب بعضی شهرهای ایران

 

در برخی شهرهای ایران مثل کرمانشاه، اراک، تهران و آذربایجان این غذا را شب عید درست می‌ کردند. دو عقیده درباره این غذا وجود داشت؛ یکی در دست داشتن سررشته کارها در سال جدید و دیگری طولانی شدن عمر مانند رشته‌ این غذای لذیذ.

رشته پلو یک غذای مجلسی محسوب می‌ شود که با ترکیب رشته، برنج، کشمش، گوشت و خرما تهیه می‌ شود. البته می‌ توان این غذا را بدون گوشت هم تهیه کرد. در این صورت باید آن را با پیاز داغ و ادویه طعم دار کرد.

غذاهای عیدانه

۳- دلمه برگ مو غذایی مناسب برای عید نوروز

اما غیر از این غذاهای مرسوم، هر شهر غذاهای مرسوم مخصوص به خودش را برای شب عید دارد. مثلا در آذربایجان دلمه در انواع مختلف پخته می‌ شود. البته پخت دلمه برگ مو بیشتر متداول است. بعضی مردم معتقد بودند که با خوردن این غذاها می‌توان به تمام آرزوها در سال جدید رسید. این غذا با برنج، پیاز، لپه، سرکه، سبزی دلمه، گوشت چرخ کرده و ادویه‌ های مختلف درست می‌شود و در آخر در برگ دلمه پیچیده می‌ شود.

 

۴- قورمه سبزی غذای همیشه محبوب برای ایام عید

 

یکی از غذاهای همیشه محبوب ایرانی‌ ها که اتفاقا در شب عید نوروز هم طبخ می‌ شود؛ قورمه سبزی است. البته این غذا را بیشتر در نقاط کوهستانی ایران تهیه می‌ کنند. لازم به گفتن نیست که این غذای خوشمزه با سبزی‌ قورمه، لیمو عمانی، گوشت و لوبیا قرمز تهیه می‌ شود. البته به خودتان سخت نگیرید، در حال حاضر و با گرانی گوشت می‌توانید از مرغ هم استفاده کنید.

بسیاری از مردم در گذشته معتقد بودند که با خوردن قورمه سبزی در شب عید نوروز سال سبز و پربرکتی خواهند داشت.

غذاهای عیدانه

 

۵- کوفته غذای محلی عید نوروز

همدانی‌ ها برای شب عید کوفته درست می‌ کردند. این کوفته با گوشت گوسفند، نخود، لپه، تخم‌ مرغ، انواع ادویه، آرد نخودچی و پیاز تهیه می‌شود و داخلش را پر از آلو، گردو، تخم مرغ آب پز و پیاز سرخ شده می‌ کردند.

ترفند مهم برای تهیه کوفته همدانی ورز دادن زیاد است. نکته‌ ای که اگر یادتان برود، کوفته‌ هایتان وا می‌ رود. روی این غذا هم آبگوشت می‌ ریختند و با ترشی آن را میل می‌ کردند.

۶- ترش تره غذای مخصوص گیلانی‌ ها برای شب عید

یکی از غذاهای مخصوص شب عید که در گیلان بسیار طبخ می شود ترش تره است. این غذا شباهت بسیار زیادی به آش دارد با این تفاوت که در آخر کار به آن تخم مرغ هم اضافه می‌ کنند.

برای تهیه این غذا نیاز به سیر، سبزی‌ های سنتی گیلان (خالواش)، سبزی ترکیبی از اسفناج، گیشنیز، برگ چغندر، تره، جعفری، شوید، نعنا، برنج و آب نارنج دارید. البته در فصل آلوچه در این غذا از آلوچه‌ های ترش جنگلی استفاده می‌شود. از محسنات این غذا گیاهی بودن آن است که برای گیاهخواران یک غذای کامل محسوب می‌شود.

غذاهای عیدانه

۷- قیمه نثار قزوینی غذای مناسب عید نوروز

این غذا که در قزوین بسیار محبوب است، معمولا در شب عید یا برای پذیرایی از مهمانان تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا همان طور که از اسم آن پیداست به گوشت گوساله قیمه شده، زرشک، خلال بادام، برنج، زعفران، خلال پسته، رب گوجه، پیاز، گلاب یا هل و عرق دارچین نیاز دارید.

معمولا این خورشت قیمه را در لابه لای برنج می‌ریزند و روی آن را با خلال پسته و بادام تزئین می‌کنند.

۸- خورش خلال کرمانشاه غذای مناسب عید نوروز

 

خورشت خلال همان طور که از اسم آن پیداست با خلال بادام تهیه می‌ شود. تهیه این غذا بسیار راحت است به خصوص برای کسانی که در پخت قیمه استاد هستند. چون خورشت خلال درست مثل قیمه آماده می‌ شود با این تفاوت که به جای سیب زمینی باید به آن خلال بادام اضافه کنید و نباید خیلی آبدارش کنید. در این خورشت داشتن لعاب حرف اول را می‌زند. برای تهیه این خورشت خوشمزه کرمانشاهی به گوشت گوساله، زرشک سیاه، لیمو عمانی، پیاز، ادویه، زعفران و خلال بادام احتیاج دارید.

غذاهای عیدانه

۹-  کلم پلو شیرازی غذای ویژه عید نوروز

کلم پلو و دم پختک غذاهای ویژه شیرازی‌ ها برای شب عید است. غذایی که نه تنها در شیراز که در کل ایران محبوبیت زیادی دارد. برای تهیه این غذا از برنج، گوشت چرخ کرده، کلم، سبزی‌ های معطر، پیاز داغ، آرد نخودچی، پودر لیمو عمانی و ادویه استفاده می‌ شود.

البته طرز تهیه کلم پلو در نقاط مختلف ایران متفاوت است؛ مثلا در نقاط مختلف ایران کلم پلو را با کلم پیچ یا کلم برگ تهیه می‌کنند اما در شیراز این غذا را با کلم قمری درست می‌ کنند. برای تهیه دم پختک شیرازی هم به برنج، گوشت گوسفند یا گوساله، پیاز، کلم برگ، هویج، عدس، سبزی‌ های معطر و لوبیای چشم بلبلی نیاز دارید.

۱۰- پلوی هفت رنگ غذای قدیمی برای عید و چهارشنبه سوری

در چهارشنبه سوری‌ های خیلی قدیم معمولا خانواده‌ ها پلوی هفت رنگ تهیه می‌ کردند. پلوهایی که با خرما، کشمش، زیره، شوید، عدس و لوبیا تهیه می‌ شد و رنگ‌ های مختلفی داشت.

البته با وضعیت فعلی درست کردن چنین غذایی خرج زیادی بر می‌ دارد که شما می‌ توانید آن را با استفاده از رنگ‌ های خوراکی تزئین کنید و با هویج، کشمش، خلال پرتقال یا خلال پسته و بادام تزئین کنید.

 

غذاهای عیدانه

هدف از تهیه این غذاها دور هم جمع شدن خانواده و سپری کردن اوقات خوش در واپسین روزها و لحظات آخر سال است. پس برای تهیه غذای شب عید به خودتان سخت نگیرید و تا جایی که می‌ توانید به دنبال جایگزین‌ های ساده برای موادی که خریدشان خیلی گران تمام می‌ شود، باشید.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا