طرز تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه خانگی ساده و فوری با هویج و بادمجان به روش بازاری
دستور تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه
ترشی گل کلم با زردچوبه یکی از ترشی های مخلوط خوشمزه و عالی است که محبوب همه ایرانی ها می باشد و در کنار پلو بسیار می چسبد. ترشی کلم را با ترکیب انواع سبزیجات مانند هویج، کرفس و … به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید. فصل پاییز و زمستان، به دلیل وجود گل کلم و سبزیجات تازه فصل درست کردن انواع ترشی ها به خصوص ترشی گل کلم می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه
- گل کلم متوسط ۲ عدد
- هویج ۱ کیلو
- بادمجان گوشتی ۱ کیلو
- فلفل سبز تند ۱۰ عدد
- سیر ۱ بوته
- کرفس چند ساقه
- موسیر خشک شده به مقدار لازم
- زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری سر خالی
- نمک به میزان لازم
- سرکه قرمز ۴ کیلو
- سیاه دانه به میزان دلخواه
طرز تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه ساده و فوی ری با سرکه
مرحله اول: شستن سبزیجات
گل کلم و هویج را تمیز با آب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب آن ها کشیده شود. حبه های سیر را از بوته جدا کنید و پوست بگیرید و با آب بشویید و داخل آبکش قرار دهید. ساقه های کرفس را هم با آب سرد خوب بشویید و اجازه دهید آب آن ها کشیده شود.
مرحله دوم: خشک کردن سبزیجات
وقتی آب سبزیجات کشیده شد، آن ها را داخل یک کیسه پارچه ای بریزید یا روی یک پارچه تمیز پهن کنید و اجازه دهید شب تا صبح روی پارچه بمانند تا کاملا خشک شوند، ترشی اصلا نباید آب داشته باشد چون خراب می شود و کپک می زند.
مرحله سوم: خرد کردن سبزیجات
در این مرحله گل کلم ها را روی سطح کار قرار دهید و با کارد تیز آشپزخانه گل کلم را از وسط نصف و در اندازه های درشت خرد کنید، بعد تکه های درشت گل کلم را به دلخواه برش بزنید و ریزتر کنید. سر و ته هویج ها را جدا کنید و پوست هویج را با چاقو یا پوست کن بگیرید، بعد هویج ها را به صورت حلقه ای یا نگینی خرد کنید. فلفل ها را نیز بعد از شستن به دلخواه خرد کنید یا به صورت درسته داخل ترشی بریزید. ساقه های کرفس را نیز در اندازه سبزیجات دیگر خرد کنید و کنار بگذارید. بهتر است سبزیجات خرد شده اندازه یکسانی داشته باشند تا ترشی ظاهر خوبی داشته باشد.
مرحله چهارم: خرد کردن بادمجان
بادمجان ها را هم بشویید، کلاهک روی بادمجان را جدا کنید ولی پوست بادمجان را نگیرید. بعد بادمجان ها را روی سطح کار قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. می توانید بادمجان را پوست بگیرید و داخل ترشی استفاده کنید ولی معمولا از بادمجان با پوست داخل ترشی مخلوط استفاده می شود.
مرحله پنجم: پخت بادمجان با سرکه
شعله گاز را روشن، قابلمه مناسبی انتخاب کنید و بادمجان های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و کمی سرکه اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا بادمجان به همراه سرکه فقط در حد کمی نرم شدن پخته شود. بادمجان نباید به هیچ عنوان زیاد پخته که باعث له شدن آن شود. بعد از نرم شدن، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید بادمجان ها خنک شوند.
مرحله ششم: مخلوط کردن سبزیجات
ظرف یا کاسه بزرگی آماده کنید و گل کلم، هویج، سیر و کرفس خرد شده را داخل آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. بادمجان را نیز بعد از خنک شدن به مواد اضافه و با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن نمک و زردچوبه
مقداری نمک را به همراه ۱ قاشق غذا خوری زردچوبه به سبزیجات ترشی اضافه و خوب ترکیب کنید تا سبزیجات به خوبی با ادویه ها مخلوط شوند. در ادامه مقداری سیاه دانه و موسیر خشک را به دلخواه به مواد ترشی اضافه کنید.
مرحله هشتم: ریختن ترشی داخل شیشه
شیشه های تمیز و کاملا خشک را آماده کنید و از مواد ترشی داخل شیشه بریزید و شیشه ها را با سرکه پر کنید تا جایی که روی مواد را سرکه بگیرد. درب شیشه ها را محکم ببندید و در جای خنک و خشک نگهداری کنید تا ترشی خوشمزه بعد از روز آماده شود.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی گل کلم با زردچوبه به روش بازاری
- داخل ترشی مخلوط می توانید از ترکیب سبزی های معطر تازه یا خشک استفاده کنید.
- بهترین ظروف برای نگهداری ترشی، ظروف شیشه ای هستند.
- اضافه کردن سیر و فلفل داخل ترشی کاملا سلیقه ای است و به دلخواه می توانید کم یا حذف کنید.
- اضافه کردن کمی گلپر داخل ترشی عطر و طعم ترشی را خوشمزه تر می کند.