طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی و خوشمزه و ملس با رب انار ۴ نفر

دستور تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو خانگی

دلمه برگ مو از جمله غذاهای خوشمزه ای است که طرفداران زیادی دارد. دلمه از آن غذاها است که هر کس به روش و سبک خودش درست می کند. دلمه همه جوره اش خوشمزه است ولی اکثرا به صورت ترش و ملس درست می شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه دلمه برگ مو مجلسی با رب انار مرحله به مرحله را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار

  • برگ مو ۴۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • برنج ۱ پیمانه
  • سبزی دلمه ۲۰۰ گرم (نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه و شوید)
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • لپه کمی بیشتر از نصف پیمانه
  • ادویه ها (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران)

مواد لازم برای تهیه سس دلمه

  • آب جوش ۲ و نیم لیوان
  • سرکه ۳ قاشق غذا خوری
  • رب انار ۲ قاشق غذا خوری
  • رب آلوچه ۱ قاشق غذا خوری
  • فلفل قرمز به میزان دلخواه
  • نمک ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
  • روغن کمی

طرز تهیه دلمه برگ مو ترش و ملس خوشمزه برای مهمانی ها

مرحله اول: خیس کردن و پخت برنج و لپه

لپه را پاک و از یک شب قبل داخل یک ظرف خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را هم می توانید خیس کنید یا بدون خیس کردن استفاده کنید. لپه را داخل یک قابلمه به همراه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا زمانی که لپه به طور کامل بپزد. سعی کنید لپه را کامل بپزید چون لپه نیم پز، در بافت دلمه در نهایت باز هم سفت می ماند. برنج را هم به روش کته یا آبکش بپزید و بعد از پخت اجازه دهید تا خنک شوند.

مرحله دوم: پخت برگ مو

برگ موها را به خوبی با آب بشویید سپس داخل یک قابلمه، برگ موها را همراه آب بریزید و چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا زمانی که برگ موها تغییر رنگ دهند بعد آن ها را آبکش کنید.

مرحله سوم: خرد کردن و تفت دادن پیاز

پیازها را پوست بگیرید و به خوبی بشویید سپس روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی و یکدست خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید کمی روغن داخل آن بریزید، زمانی که روغن داغ شد پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی نرم و طلایی شوند.

مرحله چهارم: شستن و خرد کردن سبزی دلمه

سبزی ها را پاک کنید و به خوبی با آب بشویید و داخل آبکش بریزید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند. می توانید سبزی ها را روی یک پارچه پهن کنید تا زودتر خشک شوند سپس سبزی ها را کامل خرد کنید.

مرحله پنجم: تفت دادن گوشت چرخ کرده و ترکیب مواد

گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه ها به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد سبزی خرد شده را اضافه کنید و با مواد تفت دهید در آخر هم لپه پخته شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا عطر و طعم آن ها یکی شود. کل مواد ترکیب شده را به برنج پخته شده اضافه کنید تا مواد دلمه آماده شود.

مرحله ششم: تهیه سس دلمه

آب جوش و سرکه را داخل ظرفی بریزید سپس رب انار و رب آلوچه را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند. نمک و فلفل و زعفران را هم اضافه کنید. به سس کمی روغن اضافه کنید تا دلمه ها خشک نشوند.

مرحله هفتم: پیچیدن دلمه

کف قابلمه کمی روغن بریزید و چند لایه برگ مو قرار دهید و دلمه ها را بعد از پیچیدن داخل قابلمه و کنار هم بچینید و در نهایت سس را روی دلمه ها بریزید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا دلمه ها با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت بپزند.

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون ماست

نکات کلیدی در تهیه دلمه برگ مو ساده خانگی برای ۴ نفر

  1. برای برگ مو بهتر است از برگ انگور عسگری استفاده کنید چون برگ های نرمی دارد.
  2. اگر دلمه شیرین دوست دارید می توانید کمی شیره انگور به سس اضافه کنید.
  3. داخل مایه دلمه می توانید از کمی ماست ترش هم استفاده کنید.
  4. از برنج خیس خورده هم می توانید استفاده کنید ولی برنج پخته دلمه را خوشمزه تر می کند.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا