طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با روغن حیوانی ویژه نوروز در خانه
دستور پخت نان برنجی خانگی
نان برنجی یکی از شیرینی های نوروزی می باشد که طعم و مزه بسیار خوبی دارد و شما می توانید این شیرینی خوشمزه را در طعم ساده سفید یا زعفرانی تهیه کنید و در انتها روی آن خرفه بپاشید. برای تهیه نان برنجی باید از آرد برنج مرغوب استفاده کنید. ما در آموزش های قبلی طرز تهیه شیرینی نارگیلی، شیرینی پفکی گردویی و شیرینی مشهدی را که از آیتم شیرینی نوروزی می باشد به شما یاد دادیم و امروز در جدول یاب طرز تهیه شیرینی نان برنجی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
آرد برنج مرغوب و معطر | ۵۰۰ گرم |
پودر قند | ۲۵۰ گرم |
روغن جامد (صاف قنادی/کرمانشاهی) و کره | ۲۵۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
پودر هل | ۲ ق چای خوری |
تخم خرفه | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی
مرحله اول: آماده سازی
به نسبت دلخواه از ترکیب روغن و کره استفاده کنید، من ۵۰ گرم کره دوغ گرفته و ۲۰۰ گرم روغن قنادی استفاده کردم. می توانید فقط از روغن جامد یا قنادی استفاده کنید یا مقداری روغن کرمانشاهی بریزید. پودر قند و روغن و کره به دمای محیط رسیده را با قاشق مخلوط کنید و برای ۵ تا ۷ دقیقه بزنید تا پوک و روشن شود.
مرحله دوم: هم زدن زده
زرده ها و پودر هل را اضافه کرده و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر به زدن ادامه دهید. می توانید از اسانس هل استفاده کنید که رنگ شیرینی تیره نشود. در آخر آرد برنجی که ۳ بار از پارچه حریر رد کرده اید به مواد اضافه و با لیسک مخلوط کنید. در صورت نیاز خمیر به دست آمده را ۳ مرتبه از چرخ گوشت رد کنید تا کاملا نرم و لطیف شود. (می توانید سفیده ها را نگه دارید و برای مرنگ استفاده کنید یا در فریزر یا یخچال نگهداری کنید).
مرحله سوم: استراحت مواد
خمیر را داخل کیسه فریزر ریخته و برای چند ساعت یا بیشتر داخل محیط آشپزخانه استراحت دهید، و اگر عجله داشتید همان لحظه شروع به آماده سازی کنید. گلوله های حدودا ۱۰ تا ۱۵ (ترجیحا ۱۲) گرمی از خمیر برداشته و گرد کنید و با کاتر طرح بزنید و تخم خرفه بپاشید.
مرحله چهارم: پخت نان برنجی
فر را با دمای ۱۸۰ برای ۱۵ دقیقه گرم کنید. دما را به ۱۶۰ کاهش دهید و شیرینی را برای حدود ۲۰ دقیقه بپزید. دقت کنید شیرینی نباید تغییر رنگ دهد و سعی کنید سینی فر را در بالاترین طبقه و دور از حرارت قرار دهید تا پخت یکنواخت و ملایم انجام شود و رنگ شیرینی سفید باقی بماند. بعد از چند ساعت صبر کنید تا کاملا سرد شود و بعد از سینی جدا کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت نان برنجی کرمانشاهی
- گلوله های شیرینی برنجی اندازه گردو برندارید،وسطش نمی پزد (کوچیکتر بردارید).
- اگر می خواهید زعفرانی تهیه کنید از زعفران غلیظ استفاده کنید.
- خمیر بعد از استراحت سفت می شود،بین دو کف دست بمالید نرم می شود.
- برای پخت شیرینی باید حتما اندازه ها را با ترازو دیجیتال اندازه بگیرید.
- پودر هل خودتان آسیاب کنید تا عطر شیرینی محفوظ بماند.
- شاید تخم مرغ شما خیلی بزرگ یا کوچیک باشد و آرد برنج کمی بیشتر یا کمتر اضافه شود.