همه چیز درباره واکسن کووپارس انستیتو رازی + زمان واکسیناسیون عمومی

توضیحاتی درباره واکسن کووپارس انستیتو رازی در این مطلب از جدولیاب منتشر شد! با ما همراه باشید. دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی ، سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس انستیتو رازی با اشاره به اینکه فاز دوم‌ کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس (دومین واکسن ایرانی کرونا) از ششم خرداد ماه سال ۱۴۰۰ شمسی آغاز شده است، گفت:

مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس به عنوان نخستین واکسن تزریقی-استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا با ۵۰۰ داوطلب در ۲ گروه ۲۵۰ نفره در حال انجام است و تاکنون حدود ۳۰۰ نفر واکسن نوبت اول را دریافت کردند و حدود ۱۵ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردند و امیدواریم طی دو هفته آینده تزریق به تمام ۵۰۰ نفر انجام شود.  خوشبختانه مانند فاز اول کارآزمایی بالینی عارضه خاصی که سبب بروز مشکل در مطالعه شود نداریم و از نظر ایمنی‌ زایی هم در روز سی و پنجم پس از تزریق دُز اول در فاز دوم نتایج را برای سازمان غذا و دارو ارسال خواهیم کرد. در واقع می‌ توان گفت نتایج از ۱۴ روز بعد از تزریق دُز دوم واکسن به ۱۵۰ داوطلب به سازمان غذا و دارو ارسال می‌ شود تا بتوانیم مجوز ورود به فاز سوم را اخذ کنیم.

آنالیز ما بر اساس تزریق دُز دوم است؛ زیرا ایمنی لازم را بعد از نوبت دوم تزریق داریم و دُز سوم که استنشاقی است برای کاهش ریسک انتقال ویروس است و ایمنی مدنظر پس از ۱۴ روز بعد از تزریق دُز دوم ایجاد می‌شود.

دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی ، سخنگوی پروژه کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس انستیتو رازی با اشاره به اینکه در این فاز از مطالعه قرار بود تا واکسن به افراد دارای بیماری‌هایی نظیر دیابت کنترل شده یا مبتلایان به فشارخون بالای کنترل شده هم تزریق شود، اظهار کرد: این دسته از افراد نیز مانند سایر داوطلبین تحت تزریق قرار گرفتند و تاکنون مشکل خاصی در آنها مشاهده نشده است. از طرفی در این مرحله تا افراد ۷۵ سال را هم وارد مطالعه کرده‌ایم که در آنها هم مشکل خاصی مشاهده نشده است.

وی درباره پیش‌ بینی‌ ها برای اخذ مجوز مصرف داوطلبانه واکسن کووپارس تصریح کرد: بر اساس نتایج فاز دوم، سازمان غذا و دارو می‌تواند تصمیم بگیرد که مجوز مصرف داوطلبانه را صادر کند. مجوز مصرف اضطراری نیز بعد از اتمام آنالیز بینابینی فاز سوم صادر می‌ شود. برنامه ریزی ما برای آغاز فاز سوم در اوایل مرداد ماه با ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر داوطلب است.

وی درباره اینکه آیا واکسن کووپارس ممکن است در مرحله‌ ای از مطالعات به تزریق به افراد زیر ۱۸ سال برسد یا خیر؟ گفت: انشاءلله همزمان با فاز سوم مطالعات برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز مطالعه‌ ای خواهیم گذاشت تا بررسی کنیم اثرگذاری واکسن بر این طیف سنی چگونه است.

لازم به بیان است موسسه رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ شمسی کار ساخت واکسن را آغاز کرد و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید آن استفاده کرد. این موسسه در فاصله زمانی اسفند ماه سال ۱۳۹۸ شمسی تا پایان فروردین ماه سال ۱۳۹۹ شمسی، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، اردیبهشت دُزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ شمسی، آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان صورت گرفت.

واکسن کووپارس رازی تحت رهبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با کار کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو انجام شده است.

 

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا